The Black Canyon of the Gunnison

Door de Familie Noort - A long time ago

6 juni

 

Vanochtend vroeg vertrokken vanuit Durango. We zijn over de bergen gereden (San Juan Mountains) naar onze volgende bestemming. Wat een geweldige omgeving (volgens onze reisgids één van de mooiste landschappen van Amerika), het lijken de bergen van Frankrijk/Italie maar dan groter, breder en je ziet geen enkel huisje maar prachtige watervallen, sneeuw en rotspartijen. Het is hier zo groot en het is puur natuur natuur natuur. Niet te omschrijven.

Onderweg het stadje Silverton bezocht (best bewaard gebleven 19de eeuwse mijnplaatsjes in het zuidwesten)en toen doorgereden naar Ouray (karakteristiek mijnstadje als die van Silverton maar dan volgens ons vele male mooier). Erg leuk en gezellig om doorheen te lopen en je een beetje te “wanen” in die tijd. In een prachtig restaurant/hotel een heerlijk hapje gegeten en toen onderweg gegaan naar the Black Canyon of the Gunnison. Aangekomen in the Black Canyon of the Gunnison; Prachtig zo’n mooie natuur en zo groots weer.

We blijven vanacht op de natuurcamping staan in dit park. We kunnen een plekje uitzoeken en wij vinden een prachtig plekje met uitzicht over de bergen en erg beschut t.o.v. andere.

Rob heeft een mooie wandeling gemaakt van ongeveer twee uur en ik bleef bij de kinderen. De kinderen waren heerlijk aan het spelen ik had mij met een drankje en de kaart en een boek van de omgeving genesteld in het zonnetje en nu ik daar een kwartiertje zat werd ik aangesproken door een meneer die totaal uit zijn plaat ging. Ik moest nu weg, ik was een stupid girl etc. etc. Totaal verrast vraag ik hem wat er aan de hand is. Ik had zijn plek en ik moest nu weg! Er stond nergens gereserveerd (want dat hadden wij begrepen bij de tourist information als dat erop stond kun je daar niet staan) dus wat is het probleem. Ik nader kijken op het kaartje en daar stond dus dat hij voor twee nachten had betaald. Wij hadden dus niet goed genoeg gekeken. Oke wij moeten dus hier weg maar ik was alleen met de kinderen en Rob was twee uur aan het wandelen dus hoe doen wij dat. Hij was niet voor rede vatbaar (ik heb hier dus voor het eerst een ongelooflijke klootzak ontmoet sorry voor dit taalgebruik maar dat was hij en zijn vrouw en raad eens van welk land….NEDERLAND) hij reed kwaad weg en volgens hem zat ik in de problemen. Na een half uur kwam de parkbeveiliger. Uiteraard aangegeven wij moeten weg maar (nu het verhaal uitgelegd)hij wilde helpen dus; Ik met de kinderen onder mijn arm (Bram huilen hij wilde niet weg, Sam vond het allemaal wel spannend…) een nieuw plekje uitzoeken, zonnescherm moest ingeklapt worden (tja dat was Rob zijn taak) ik had geen idee hoe? Dus ik een zelfde soort camper opgezocht op deze “camping” die duitser wilde mij graag helpen, toen naar nieuwe plek rijden maar dat was heel smal, meneer van zo’n grote bus tegenover onze nieuwe plek, wilde wel helpen en die heeft hem keurig ingeparkeerd. Kortom dit geintje heeft mij anderhalf uur geduurd en toen ik net weer zat kwam Rob heerlijk aanlopen van een prachtig wandeltocht. Ik was echt effe over mijn toeren en Rob heeft die akelige mensen nog even toegesproken. Heerlijk die vent van mij. Pff dit moest ik echt effe kwijt (stukje therapie ha,ha). De wandeltocht was prachtig volgens Rob, puur natuur met vreselijk veel dieren onderweg (o.a. een hert, eekhoorns, konijnen, roofvogels, kleine knaagdieren, etc.). Helaas geen beer gezien al lopen er wel enkele rond!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!