Capitol Reef National Park

Door de Familie Noort - A long time ago

9 juni

 

Vandaag was een gekke, aparte dag. Niets liep zoals wij verwacht hadden.

De rit naar het Park was wederom een plaatje
 
maar ik was zo aan het meezingen en om mij heen aan het kijken dat ik tweemaal voorbij de afslag reed….(Rob was een boekje aan het lezen en gaf mij door waar ik eraf moest..) dat is niet handig maar goed er is ook nog een derde afslag ha,ha! Wij reden door kleine dorpjes heen waar het wederom bij een groot aantal huisjes/stacaravans  een bende om het huis is en sommige het keurig voor elkaar hebben. Je kunt goed zien dat de Amerikanen binnen leven (ook op de campings) en niets geven om buiten en hun tuin. Bij een supermarkt hadden wij een heerlijke zelfgemaakte pizza gekocht die wij lekker in de bergen wilden opeten (even afbakken in onze oven in de camper). Nu daar aangekomen, prachtig plekje met een mooi uitzicht lukt het niet om de kingsize pizza goed af te bakken in de oven dit werd kortom een drama…dus ik dacht snel de afvalzak buiten pakken kan de pizza daar direct in val ik (begrijp nog steeds niet hoe) heel ongelukkig uit de camper en ga flink door mijn voet en drukte mijn hand in een zeer stekelige plant. Resultaat; dikke pijnlijke enkel en splinters in mijn hand. Maar wij hadden nog een pizza in de diepvries (ontdooit hier binnen 5 minuten ha,ha) . Zitten wij daar heerlijk voor de camper, kindertjes heerlijk speelend om ons heen valt het ons toch op dat er diverse amerikaanse autoos ook dit afgelegen plekje inrijden auto stopzetten achter een dorre struik en tja….laat ik het zo formulieren; de “Jool Hul “afwerkplek maar dan in dit National Park (ja, Caro hier zijn ze ook en het was direct voor ons ha,ha). Dus hupakee de camper in een mooi ritje gemaakt door dit park en een mooie natuurcamping gevonden.

Wederom een fantastisch plekje (Rob en ik houden gewoon van de bossen en de rust) tussen de naaldbomen (zo afwisselend is het landschap hier) aan een klein riviertje. Rob heeft nog met Bram een stuk gelopen naar de waterval. Bram vindt dit ontzettend leuk om dit met papa te doen (en uiteraard papa ook!) het was een mooie voettocht Bram wist niet van ophouden!

Hier leven ook weer heel veel dieren vooral kleine knaagdieren ( soort eekhoorns) en salamanders zie je veel lopen. Wat trouwens ook grappig was dat ze hier “open ranch” hebben dat inhoudt dat de koeien hier vrij rondlopen dus wij hebben tijdens onze tocht hierheen al meerdere malen een koe midden op de weg zien staan en lopen erg maf om te zien.

 

Zoals jullie al merken hebben wij in de parken geen enkel bereik en zijn dus heerlijk afgesloten van de buitenwereld. Zodra wij weer bereik ergens hebben zetten wij direct onze verslagen er weer op met de bijbehorende fotoos. Bij 8 juni horen nog twee extra fotoos die ik er nu bij heb geplaatst. Gek hoor als ik dit tik weten wij niets van de verkiezingsuitslag en wij zijn toch behoorlijk nieuwsgierig! (pa je hebt toch netjes voor ons VVD gestemd ?!)

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!