Yosemite National Park

Door de Familie Noort - A long time ago

16 juni

 

Vandaag een “spookstadje” bezocht nabij Mono Lake (wat trouwens via deze rit echt waanzinnig was om te zien, dus ik moet mijn mening van gister een beetje bij draaien); Bodie State. We hadden een zeer hobbelige weg erheen en dachten even om om te draaien want dit was absoluut niet voor campers geschikt! Maar dit bezoekje aan dit mijnstadje was meer dan de moeite waard! Het waaide daar echt enorm hard (ze raden af om er na het zomerseizoen te komen zo koud en zoveel wind).

Ze hebben alles nog in originele staat staan (ze hebben niets opgeknapt of geverfd of opgeruimd ze noemen dat 'tot staan gebracht verval) en dat is heel apart als je zo’n huisje van binnen bekijkt. Het lijkt wel of de mensen abrupt zijn vertrokken, bed nog opgemaakt, kopjes op tafel, half open koffers, bar met biljarttafel, winkel met deels nog voorraad, het gaf een heel gek gevoel want dit was een mijnstadje rond 1880 en zo lang geleden is dat nu ook weer niet en dan vraag je je toch of wat er met die mensen is gebeurt.

Daarna op naar Yosimite Park, WAUW WAU WAUW dit was grandioos mooi! We kwamen op zo’n 3300 meter hoogte met heel veel sneeuw om ons heen en prachtige uitzichten, geweldige watervallen, valleien en als hoogtepunt kwamen wij een beer tegen!
We reden niets vermoedend maar opeens zag Rob een aantal auto’s vreemd aan de kant van de weg staan dus wij ook stoppen  en daar op zeer korte afstand zag je hem lopen. Wij hoorde van zo’n Ranger (die de mensen op afstand houdt van de beren waar ze ook mogen lopen) dat alleen in deze maand de beren volop aanwezig zijn om voedsel te eten en dat ze daarna het park weer dieper intrekken!

Dit park is magnifiek zo mooi, je kijkt je ogen uit. Morgen gaan wij opnieuw het park in (we staan nu ver buiten het park, camping was vol direct buiten het park, campings in het park zijn nog gesloten i.v.m. sneeuw) en gaan wij de hoogste waterval, stort 740m omlaag, van Amerika van dichtbij bekijken. Dit is een park die ook zeker tot de hoogtepunten van onze reis behoren.

Nu ik dit zo zit te tikken zijn de kinderen druk in het speeltuintje in de weer en zijn ze lekker druk aan het doen ha,ha en is Rob de barbecue aan het klaarmaken goh wat vervelend allemaal! Het was weer een lange dag in de camper maar zo'n geweldige ervaring en indrukken!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!