Sequoia en Kings Canyon Parc

Door de Familie Noort - A long time ago 18 juni

De DUITSERS HEBBEN VERLOREN!!!! JOEHOO (ha, ha ja kan het niet laten om daar mee te beginnen)
En we hebben vandaag het juiste kanaal op tv dus we kunnen morgen Japan - NED kijken!! (4.00 uur 's ochtends....

Vanochtend op tijd vertrokken naar Kings Canyon. Binnen anderhalf uur waren wij daar en hebben wij de General Grant Tree bezocht (twee na grootste mammoetboom bekend als  “nationale kerstboom”). In dit park hebben wij een korte rondwandeling gemaakt langs allerlei mammoetbomen. Erg mooi en indrukwekkend maar het de route liep steil naar beneden en dat is natuurlijk heerlijk lopen met de kinderen in de buggy’s maar helaas moesten wij ook weer omhoog….(wel goed voor de beenspieren !). Toen op weg naar de Sequoia, daar waren wij binnen een half uurtje met een kleine wandeling langs de General Sherman’s Tree (grootste organisme ter wereld 84 meter hoog)

en dat was meer dan prachtig (zien jullie de kinderen staan hoe klein ze zijn t.o.v. de boomstam!)

en toen het park uit op naar de camping (met ESPN=de zender voor voetbal !) maar dat duurde wat langer dan gedacht…. Het was een en al slingerbochtjes op smalle weggetjes en dan de berg af…! We reden langs een bordje niet voor 22 feet of langer, die van ons is 30 feet, en dat heb ik geweten (op dit soort momenten zit ik weer achter het stuur mmm)! We kwamen op een gegeven moment na veel slinger werk (best goed voor de armspieren ha,ha) voor twee hele grote bomen met daar tussen heeeel weinig ruimte voor een RV zoals de onze….tja en dat ging net (tja je kan sturen of niet hi,hi).

Na ruim 2 uur slinger en bochtwerk waren we weer beneden aan de voet en reden onze camping op. Meer dan geweldig (plek waardeloos zou je zeggen als je in Ned. zo stond, het is hutje mutje) dit is hoe je hier ziet hoe Amerikanen vakantie vieren. Overal barbecues, men is daar de hele middag al mee bezig, iedereen ook kleine kinderen hebben grote drinkbekers in hun handen, en maar eten/luieren en weer eten en veel spaanse muziek en heleboel "stoere mannen"met overal tattoes, grote/hoge wagens CMG merk (er half uithangend en keiharde muziek!), campers versierd met discolampjes en andere versieringen, maar super vriendelijk en hartelijk. Ook de campingbaas hij zei letterlijk; hier hangt een bel buiten mijn kantoor als men teveel lawaai maakt na tienen of ander gesodemieter dan rammel je aan de bel dan kom ik en dan gaan ze weg ik wil geen rotzooi schoppers om mijn camping. Geweldig ha,ha !En naast ons kwam een grote caravan aanrijden die gooit de laadklep open en schuift op dat moment een hele grote barbecue naar buiten, 5 kinderen, 4 fietsen. Nou dan zitten wij hier heerlijk “aapjes” te kijken en ons te verbazen.


Morgen eerst voetbal kijken en dan gelijk na de wedstrijd een hele lange dag rijden naar Hearst Castle dat ligt precies tussen Los Angeles en San Francisco!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!