De eerste kilometers

Door Ronald & Josée Haak - 31-05-2010 03:43
Zo’n dag kan toch heel anders lopen dan je eerst dacht. In de verwachting dat we pas in de loop van de middag welkom zouden zijn bij Canadream, waren we van plan ’s ochtends eerst naar Vancouver te gaan. Uiteraard na eerst een goed ontbijt te hebben gehad: Full Canadian: eieren, ham, aardappels, fruit, koffie en juice. Voor Josée natuurlijk French toast. We hebben gesmuld.
 
Canadream vertelde ons dat we om half twaalf werden opgehaald. Dus niet downtown, maar een rondje in de omgeving gelopen. Alsof je midden in Shanghai loopt, alleen maar Chinese bedrijven. Ook in ons hotel de menukaart in drie talen: Engels, Frans en Chinees.
De shuttle was wat verlaat, maar om twaalf uur vertrokken we naar het rental center. Een bijzonder professioneel bedrijf met heeeeel veel campers. Ze hebben diverse Europese dames als stagiaire, waaronder ook een Nederlandse. Uitstekende uitleg, ook over de kleine lettertjes.
Onze camper staat in de regen te glimmen, spiksplinternieuw; 3.500 kilometer op de teller, dus net 1 reisje. De techniek is prima voor elkaar en ik leer weer iets nieuws: de tow/haul knop. Die moet je vooral indrukken voor je vertrekt. Ze noemen het een overdrive, maar dan niet in onze betekenis. De wagen krijgt meer trekkracht en schakelt eerder op en terug. Oja, ook belangrijk: de slide-out alleen gebruiken als er niets naast de camper staat.
 
Na wat extra te hebben betaald voor een broodrooster en wc-papier gaan we de weg op. Eerste stop: de supermarkt. Josée vergaapt zich bij Safeway, we blijven er dus vijf kwartier en dat is slecht voor de planning.
Conform de adviezen van andere blogs hebben we eerst een klantenkaart aangevraagd. Bij de kassa scheelt het 10 dollar, dat is gauw verdiend, maar toch minder snel dan dat het eruit gaat. En dan hebben we nog geen lekkere drankjes, want die verkopen ze niet. Snel een burger eten en weer verder.
Inmiddels maak ik me zorgen over twee dingen: gasstation en liquor shop. De camper lust hem graag en de komende twee dagen zonder een lekker glaasje wijn zien we ook niet zitten.


 
Alles komt op z’n pootjes terecht, want liquor shops worden al 5 kilometer van tevoren aangegeven. Nog even zoeken in het binnenland, maar dan heb je ook wat. De regels zullen wel streng zijn, want de prijzen zijn ongelooflijk hoog.
Tegen zevenen hebben we ons doel bereikt: Harrison Springs RV park in Harrison Hot Springs.
Op advies hadden we onze komst toch maar aangekondigd en we waren van harte welkom. Mooie natuur, smalle weggetjes, veel bomen en intieme staanplaatsen. Wonderlijk genoeg lijkt onze camper ineens nog veel groter dan hij al was. Maar na veel heen en weer staan we dan.


 
Josée gaat de koffers uitpakken en ik sluit alles aan. Daarna is het tijd voor een nightcap.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan