May I give you a hug....?

Door Ronald & Josée Haak - 02-06-2010 05:24
Na een prima nacht op de Wild Rose campground zijn we met zon vertrokken. Omdat we nog niet wisten dat iedereen ’s ochtends gewoon wegrijdt, stopten we bij het kantoortje om dag te zeggen. De vrouw van de man van het kantoortje stond de bloemen water te geven. Toen Josee op haar toeliep om dag te zeggen pakte ze haar beet en zei: “ May I hug you?”, waarna Josee een warme omhelzing kreeg. We voelen ons welkom in dit land.
 
Rijdend richting Manning komen we eerst langs de Hope Slide. In 1965 is hier een stuk berg omlaag gekomen en heeft een meertje en een stuk weg bedolven. Op de weg stonden een paar auto’s die niet verder konden vanwege de sneeuw. De inzittenden hebben het niet overleefd en 2 zijn er nooit teruggevonden. Bij het gedenkteken sta je op die bult, zo’n 70 meter boven het oorspronkelijke niveau. Indrukwekkend; wat een donders geweld moet dat zijn geweest.

 
Toen door Manning park gereden en uitgestapt om de rododendron trail te lopen. Het was een leuk stukje door het bos, maar de bloemen waren nog maar heel kleine knopjes. De weg door het park was trouwens prachtig en halverwege hebben we 3 herten gescoord. Ze liepen midden op de weg.

In Princeton was het tijd om te tanken. Daar moet je wel geduld voor hebben want 140 liter (de tank was nog voor een kwart vol) duurt wel even. Volgens de dame van de kassa moesten we voor een goede lunch doorrijden naar Hedley en dat hebben we dus gedaan.


 
Hedley is een leuk oud goudmijn plaatsje en volgens de eigenaar van het Hitching Post restaurant is zijn tent de beste tussen Hope en Pentincton. Volgens ons kan dat goed kloppen, authentiek en uitstekend eten. De beste frieten ooit. Hedley is klein maar leuk. Volgens een bewoner die we spraken was het vroeger een big town met 700 inwoners, 3 bordelen en 4 hotels.
 
Verder gereden langs het prachtige Okanagan meer om uit te komen bij onze eerste Provincial Park campground: Okanagan Lake North. Het klopt wat ze zeggen, er zijn geen voorzieningen als prik, water en afvoer, maar de plaatsen zijn super ruim en schitterend. En er liep ook een baby eekhoorn. Het is geen beer, maar wel bijzonder.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan