Van Kicking Horse naar Kootenay Country

Door Ronald & Josée Haak - 04-06-2010 05:09
Josee is extra vroeg opgestaan want onze gastvrouw had aangekondigd dat er ’s ochtends berggeiten zouden zijn. Gelukkig was ze al wakker, want anders zou het voor niets zijn geweest, geen geit is op komen dagen.
 
Lekker ontbeten met geroosterd brood en toen gaan rijden naar Radium Hot Springs. Josee had zich om onduidelijke redenen niet veel van deze rit voorgesteld en daarom viel het haar 100 procent mee. Het was een prachtig stuk over een rustige weg met een bergketen links en rechts met mooie besneeuwde toppen en moeras en bos daartussen. Het landschap was super afwisselend en bleef dus boeien.
 
Iets na de middag kwamen we in Radium aan. Eerst naar de tourist information en daarna de supermarkt. Toen dat achter de rug was, was er geen ontkomen meer aan: we gingen naar de hot springs. Ruim honderd jaar geleden hebben ze daar een badhuis bij gezet en dat is uitgegroeid tot een warm water zwembad met 2 baden. Het ene bad is 40 graden, het andere 31.


 
Eerlijk is eerlijk, in het begin is het best lekker maar dan wordt het al gauw te warm. In ieder geval voor mij. Ik ben dus wat eerder naar de camper gegaan en heb daardoor het grote hert op de parkeerplaats gezien. Toen de fotomachine eenmaal paraat was, was het hert al te ver om nog een mooi plaatje te kunnen maken.
De wild score van vandaag is 2 reeën, een hert, een uil, veel ground squirrels en een echte eekhoorn.
 
Halverwege de middag kwamen we op de campground aan: Canyon RV Resort aan Sinclair Creek waar we konden genieten van het korte broeken weer. Als de zon schijnt, dan schijnt hij ook goed.
Een uitstekende plek, van harte aanbevolen. En wie lekker wil eten gaat naar Back Country Jack’s, tegenover de tourist information. Steaks, ribs, chicken en seafood.


 
We drinken een glaasje en bereiden ons voor op de tocht van morgen: naar Banff, midden in de Rockies. Geen idee hoe het daar met internet mogelijkheden zit, dus misschien duurt het een aantal dagen voor jullie weer wat horen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan