Cariboo

Door Ronald & Josée Haak - A long time ago Vrijdag 11 juni

Bij vertrek uit Clearwater worden we uitgezwaaid met felle zonnestralen. We rijden richting 100 Mile House door een prachtig natuurgebied, berg op en berg weer af.
Dan opeens wordt het landschap wat grimmiger, hier wordt op grote schaal aan houtkap gedaan. De bergen zijn kaal en bezaaid met gevallen bomen. Het zal allemaal wel goed zijn geregeld, het ziet er alleen zo treurig uit.
 
Als we nog zo’n dertig kilometer te gaan hebben tot 100 Mile House begint het landschap te veranderen. Het wordt vlakker, rommeliger en moerasachtig. Dit is niet ons favoriete landschap.
 
Dan komen we bij 100 Mile House en draaien rechtsaf de Goldrush Trail op de Cariboo in. We willen naar 108 Mile House want daar is het Heritage Center.
Die namen hebben natuurlijk een betekenis. Basis is het plaatsje Lilooet, zo’n 100 mile hiervandaan. Daar begon de Cariboo Wagon Road die door de goudzoekers werd gebruikt. Op diverse afstanden werden pleisterplaatsen gesticht en die werden vernoemd naar de afstand vanaf Lilooet.
Het landschap is ook hier weer anders, veel droger met veel sagebrush.

 
Het openluchtmuseum in 108 Mile House is wel aardig. Een redelijk origineel huis, schuren, postkantoor e.d. Dan rijden we terug naar 100 Mile House voor een burger bij A&W. Telefonisch reserveren we een plek op Brookside Campsite in Cache Creek. We hebben zoveel weekend verkeer gezien dat dit ons verstandig lijkt. Blijkbaar is het seizoen begonnen.

 
De campsite is anders dan alle andere tot nu toe, maar we weten niet precies waarom. Er zijn veel minder toeristen, veel vaste bezoekers uit de omgeving. En liefhebbers van oude auto’s, schitterende exemplaren uit de jaren vijftig en zestig.
 
Morgen gaan we richting Whistler. Het lijkt ons verstandig om alvast een camping te reserveren, tenslotte is het weekend.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!