Een goede daad

Door Ronald & Josée Haak - 17-06-2010 04:26

Dinsdag 15 juni

Super lekker geslapen en daarna een Oreo ontbijtje. Geen internet dus snel klaar. Bij het verlaten van de camping zien we 2 lifters die naar Nanaimo willen. We rijden naar Ucluelet en kunnen ze tot de splitsing meenemen. Het blijkt een Duits stelletje te zijn uit Stuttgart. Haar oma komt uit Villingen, wat is de wereld klein. Ze zijn al tijden onderweg, eerst 6 maanden op IJsland en nu al een maand in Canada. Ze willen hier een jaar blijven. Ze verdienen ondertussen wat geld, zij in de tuin, hij als timmerman. Een leuke ontmoeting.


 

We gaan verder naar Ucluelet en lopen daar een mooie trail om de vuurtoren. Iedereen kijkt uit naar walvissen, maar niemand ziet wat.

 

Volgende stop is Wickaninnish Beach. Eerst een lekkere lunch met crabcakes en dan een bezoekje aan het Indianen centrum. We zien hoe ze vroeger op walvisjacht gingen, van alles maakten van cederhout en hun hutten en canoes bouwden. Langs de hele westkust leefden veel indianenstammen. In deze streek de Nuu-chah-nulth.

 

Over het strand lopen we terug naar de camper en gaan door naar het regenwoudpad. Een tocht van ruim een kilometer over vlonders door een onwaarschijnlijk oerwoud van supergrote cederbomen, sommige meer dan 700 jaar oud. Josee heeft spijt dat ze haar berenbel niet heeft meegenomen.

 

Daarna nog een korte wandeling op Combers Beach en dan is het tijd om weer naar ons plekje te gaan. We hebben nog hout en hamburgers.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan