Anybody that can change a five dollar note?

Door Ronald & Josée Haak - 21-06-2010 06:49 Zondag 20 juni

Na wat overwegingen hebben we besloten om vandaag naar Granville Island in Vancouver te gaan. Uiteraard hebben wij onze lessen geleerd, dus gaan we niet met de camper. We rijden naar het eindstation van de Skytrain, King George, dan naar het andere eindstation, Waterfront Station en vandaar buslijn 50. Dat laatste werd ons bij het Skytrain station verteld, daar stonden drie medewerkers informatie te geven.
 
Omdat het zondag is hoeven we maar voor 1 zone te betalen in plaats van 3. Voor $2,50 de man mogen we mee. Deze skytrain heet zo omdat hij een verdieping boven het maaiveld rijdt, iedere 6 minuten. Hij is in 1986 gebouwd vanwege de wereldtentoonstelling. Onze lijn heet dan ook de Expo lijn. Inmiddels zijn er nog twee lijnen. Josee geniet van de rit van veertig minuten tot ik mijn bewondering uit voor het feit dat die treinen volledig onbemand rijden. “Dat had je nou niet moeten zeggen”.
 
Op Waterfront Station lopen we naar de bushalte en staan dan vijftig meter van ons Steamworks restaurant van gisteren. Als Granville niets is weten we waar we naar toe kunnen. We pakken de bus en kunnen verder met dezelfde kaartjes. Op tweehonderd meter van Granville Island stappen we uit.

 
Wederom een lekker sfeertje, maar deze keer kunnen wij er ook van genieten. Veel leuke galerietjes, winkeltjes en restaurants. Op advies van Hans van den Brink gaan we naar The Keg en nemen een lekker drankje met dry roasted ribs erbij. Dan is het de beurt aan de public market. Wat een lol om hier rond te lopen, te kijken en te ruiken. Voor Josee kan na maanden frustratie eindelijk een wens in vervulling gaan. In New York lukte het niet en in Canada tot nu toe ook niet, blijkbaar zijn ze uit de mode. Maar hier zijn ze te koop: echte verse Donuts.
Ik geniet van een Japanse noodle soup met beef en daarna lopen we nog wat rond.

 
Tijd om weer terug te gaan want er is nog meer te doen. De bushalte is makkelijk te vinden, daarna wordt het wat moeilijker. Er staan geen automaten dus wil ik een kaartje bij de chauffeur kopen. Maar dat gaat niet zomaar. Naast hem staat een automaat en die accepteert alleen muntstukken. Wij hebben de laatste dagen succesvol geprobeerd van alle munten af te komen. De bus vertrekt niet zolang we geen kaartje hebben, dus roep ik luid: “Anybody that can change a five dollar note?” Van alle kanten komen de munten want iedereen wil vertrekken.
 
We verwachten weer bij het eindstation uit te komen, althans ik verwacht dat. Josee heeft gehoord dat hij om een of andere reden nu anders rijdt. Op een gegeven moment stopt hij en zet de motor uit; dit was het wat hem betreft. Geen idee waarom, gelukkig voor mijn ego waren wij niet de enigen die dit overkwam.
We staan op de hoek bij het General Motors ijhockey stadion, hier stonden we gisteren geparkeerd dus weten we de weg naar het station van de Skytrain.
Op het eindpunt aangekomen vinden we de camper in ongeschonden toestand terug, ondanks alle waarschuwingen van onze gastheer.
 
Tijd om aan het werk te gaan. We rijden naar 152 avenue hoek 32 street en vinden daar de beloofde carwash. Met wat hulp van nog zo’n vriendelijke Canadees (absoluut aardige en gastvrije mensen) vinden we uit hoe alles werkt en maken we de wagen schoon en zuigen de matten. Nog vijf minuten rijden naar de camping en dan gaan we inpakken. Dat wil zeggen, Josee pakt in en ik maak de bakken schoon.

 
Om acht uur zijn we klaar en gaan we de flessen leeg maken, natuurlijk worden we wat sentimenteel deze avond. We zijn jullie dankbaar voor de belangstelling en leuke commentaren op onze blog. Dat hield ons enthousiast om het iedere dag bij te houden. We hebben zo waanzinnig veel nieuwe ervaringen en indrukken, dat we dat nooit thuis hadden kunnen reproduceren. Nu ligt straks alles klaar. Veel te veel foto’s natuurlijk (650) om aan iemand te laten zien, maar voor ons zelf is het geweldig.
 
Morgenochtend leveren we de wagen in, we zien nog wel wat we gaan doen. Om acht uur ’s avonds vliegen we, we zijn al ingechekt. IJs en weder dienende zijn we dinsdag in de vroege avond thuis.
 
Van hier een hartelijke groet en tot ziens.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan