Wat raar is dat toch met die tijd!

Door Corien en Jan - A long time ago Ha iedereen,

Is het nu donderdag 29 april of vrijdag 30 april. Op dit moment zijn jullie waarschijnlijk nog lekker Koninginnenach aan het vieren of misschien is dat om half vier ’s nachts toch wel al afgelopen. Zelf zitten we nu, half zeven ’s avonds op 29 april, op onze hotelkamer in Los Angeles. Een beetje gaar, dat wel van de lange reis die vanmorgen om 6 uur begon.
 

 

 (speciaal voor Art, ook een keer een foto van mij. En wat voor een!)

We zijn vanaf Amsterdam via Zurich naar Amerika gevlogen. Met Swiss Air en zoals van een Zwitserse maatschappij te verwachten valt; het was prima geregeld allemaal. Bovendien kregen we voor de verandering weer eens een keer eten geserveerd in het vliegtuig. Van Amsterdam naar Zurich vlogen we met een zustermaatschappij, Edelweiss. Werkelijk nooit van gehoord maar wel grappig zo'n edelweiss op het toestel.

               
                                                    
De paspoortcontrole in Amerika was eigenlijk niet eens zo streng. Wel hadden we voor de zoveelste keer, in het vliegtuig weer formulieren in moeten vullen. En met deze formulieren moest je langs de douane. Volgens Jan stond ik erbij alsof ik voor de ambtenaar van de Burgelijke Stand stond, een beetje timide dus. Maar hij hoorde dan ook niet hoe het gesprek verliep met die strenge, oudere heer achter de balie. Deze wilde weten of ik alleen reisde. Toen ik hem vertelde dat ik samen met mijn partner reisde, kreeg ik de vraag of ik ‘married’ was. Op mijn antwoord ‘not married but we are living together’ , beet hij me toe dat dat heel iets anders was en daarom mochten we niet samen door de controle. Blijkbaar iets verkeerds gezegd; ik ben niet zo goed met zulke autoriteiten. En ik had me nog zo meegaand opgesteld, vond ik. Maar na het nemen van een scan van de vingers van de rechterhand, de duim van de rechterhand, de vingers van de linkerhand, de duim van de linkerhand en een foto mocht ik (en de anderen) dan toch Amerika in.

Eerste indruk: vriendelijke, behulpzame mensen; veel verschillende nationaliteiten en iedereen hard aan het werk (tenminste degenen die we nu op ons pad vonden).

Morgenochtend halen we de camper op, noordelijk van Los Angeles en vertrekken we naar de eerste camping.

Tot de volgende keer.

Groetjes, Corien en Jan

 


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!