Hè, hè, we zijn op weg!

Door Corien en Jan - A long time ago

Nou, dat viel niet mee vandaag.  Na een snelle hap gisteravond in een van de tentjes rond het hotel (het is inderdaad allemaal fastfood wat de klok slaat hier) toch maar ons bed ingedoken.Slapen lukte aardig na anderhalf etmaal te zijn opgeweest. Bij het opstaan direct Road Bear campers bellen om hen over te halen ons snel op te halen. Helaas dat is niet gelukt, ook al zette we ons beste Engels in. Tussen half een en half twee kwamen ze en daarmee konden we het doen.

Dus hadden we ineens tijd zat. Daarom eerst even ontbijten bij Starbucks. Wat een keus daar op de vroege morgen en dat alleen om even een ontbijtje te scoren. En iedereen (behalve wij dan) die precies weet welke koffie en broodje ze willen hebben. We eten ons ontbijtje op in de zon, bezoeken Ralphs om een indruk te krijgen van Amerikaanse supermarkten en verkennen de buurt achter ons hotel. Doet erg Amerikaans aan, inclusief de opgevouwen kranten die door de krantenjongen op de tuinpaden waren gegooid. Voor een beeld van het wijkje een foto vanuit de hotelkamer (8-hoog).

                                                                   
 

We worden om één uur opgehaald, rijden een stuk naar Road Bear dat een uur buiten Los Angeles is gelegen en zijn tot vier uur bezig met uitleggen, controleren en papieren regelen en dan kunnen we gaan. We krijgen het advies om direct richting camping te gaan omdat de vrijdag berucht is om zijn files en we willen voor het donker is op de camping zijn. Dus dat betekent nog geen bezoekje aan de Wal-Mart en helaas nog geen volle ijskast.

Hortend en stotend rijden we  weg. Een automaat, een grote toch wel logge camper en een splinternieuw navigatie-apparaat dat we nog onvoldoende kennen en dat met de herrie die de camper op de ‘ slechte’ wegen maakt, veel te zacht staat zodat we de aanwijzingen amper kunnen verstaan. En het is druk maar dat heeft ook voordelen. Het geeft meer tijd om op tijd in te voegen en te kijken of we nog op de goede weg zijn. En na een half uurtje gaat het alweer aardig wennen.

Maar even na zevenen rijden we dan toch de camping op, net op tijd om nog voor het donker is ons te installeren. Maar eerst moeten we nog ontdekken waarom het alarm blijft gaan én de autosleutel niet uit het contact wil (handrem erop? ramen dicht? automaat in de parkeerstand? wat kan het dan nog meer zijn?), krijgen we de camperdeur dan toch open (met twee soorten sleutels), en ja hoor, werkt het 110 volt nu wel of niet?  Campers in Amerika zijn dus toch héél anders dan in Europa.

 

Morgen vertrekken we naar National Park Joshua Tree en verblijven we op een camping zonder voorzieningen en dan al zeker geen Wifi. In een deel van de parken zijn we trouwens ook niet mobiel bereikbaar. Het is maar dat jullie dat weten.

 

Groetjes weer,

Corien en Jan

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!