Joshua Tree

Door Corien en Jan - A long time ago

Zaterdag 1 mei. We moeten ons eerst wijden aan dat wat nu niet bepaald onze grootste hobby is: boodschappen doen. Met Cees en Gemma, onze reisgenoten hebben we afgesproken om in de Wal-mart te kijken welke boodschappen we zelf en welke we gezamenlijk aanschaffen.

Maar wij gaan alvast. De navigator brengt ons feilloos naar de Wal-Mart maar helaas niet naar die waar zij op dat moment rondlopen. Het is nogal een gedoe om weer met hen in contact te komen. Zeker omdat de telefoons nog via Nederland moeten bellen en sms-en. Eenmaal elkaar weer gevonden, kopen we ieder een mobiel op Amerikaanse leest geschoeid. Dus kunnen we nu voor lokaal tarief voor een habbekrats naar elkaar bellen of naar campings e.d.

 

Wat heel erg opvalt in de Wal-marts is dat er nogal wat bejaarde mensen aan het werk zijn. Zo werden we bij binnenkomst welkom geheten door een bejaard, dik, rond mannetje gezeten op zijn rollator. En op veel plekken in de winkel, zie je ze rondlopen. Zijn wij niet meer gewend.

 

Daarna snel op weg naar Joshua Tree. Op de weg erheen rijden we langs een windmolenpark. Hoe bedoel je Nederland loopt achter op dit gebied. We reden letterlijk tussen de windmolens. De plek was ook een hele logsiche want het waaide er behoorlijk hard. En dat betekende voortdurend bijsturen omdat de camper daar veel last van had. Het is natuurlijk een aardig hoog gevaarte.

 

Aan het eind van de middag rijden we Joshua Tree in, een nationaal park dat gewijd is aan de Joshua Tree. Hoe deze eruit zien, zie je op bijgaande foto. We slapen die nacht op Black Rock, een camping midden in de natuur vlakbij het nationale park. Omdat het weekend is, zijn er ook veel Amerikanen (heel veel Spaans sprekend), die met tenten en veel familieleden de zaterdagavond bij het barbecuevuur doorbrengen. Wij vinden het veel te koud en winderig, dus voor ons geen barbecue.

 
 
Nou,  tot ziens maar weer
Corien en Jan                                                                                                                                                    

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!