En opnieuw Las Vegas !

Door Corien en Jan - A long time ago

Ha iedereen,

Om eindelijk de al dagen klaar staande blogberichten + foto’s op Internet te zetten, is het vannacht nogal laat geworden. Maar toen ik uiteindelijk om 3 uur naar bed ging, was het buiten nog lang niet rustig. Het is hier een omgeving die dag en nacht full swing doordraait. Zelf de Wal Mart is 24 uur per dag open. Hoewel ik schat in dat het op het moment dat ik dit stukje schrijf, bijna 10 uur ’s ochtends, het in Las Vegas toch nog wat rustig is. Het is hier nu lekker weer, ongeveer 18 graden, beetje wind, zon.

 Het uploaden van de foto’s vannacht duurde zo lang dat ik ondertussen de ‘things to see’ voor Las Vegas in het reisboek heb doorgenomen. Als ik het boek mag geloven dan is het spectaculair.  Ik ben benieuwd.

 Omdat we nu toevallig op loopafstand van de Wal Mart zitten, gaan we in de ochtend nog even langs. Eerst even geld trekken. Nou dat pakt anders uit. In plaats van cash money (dat stond op de knop) krijgen we een money order (zo’n cheque die Tim en Art vroeger van Google kregen) met de waarde van hetgeen ik cash wilde hebben. Even omwisselen voor cash dan maar, denk je dan. Maar dan blijkt dat alleen te kunnen als je American citizen bent en met mijn Nederlands paspoort nemen ze geen genoegen. We worden naar een andere bank gestuurd door Wal Mart maar die retourneren het geld ook niet. Dus weer terug naar de Wal Mart, roepen de hoogst verantwoordelijke erbij en uiteindelijk – moeizaam het computersysteem omzeilend – krijgen we ons geld terug. Cees en Gemma besluiten maar ergens anders te gaan pinnen, want een 2e keer gaat het niet lukken, dat hele circus.

Want dat valt op in Amerika. De creditcard is er veel meer ingeburgerd dan in Nederland. De kleinste bedragen gaan met de credit card. Maar bij elke credit card handeling moet je je wel legitimeren. En de systeembeheerder bij Wal Mart (die moest zorgen dat het computersysteem de afwijkende afhandeling accepteerde), reageerde op mijn opmerking dat het zo streng was ‘ it’s paranoia’.  Enfin, money back.

 Inmiddels ook begrepen via internet en kranten dat de euro het zeer moeilijk heeft gehad afgelopen dagen en dat de dollar naar verhouding sterker is geworden. Tactisch goed moment om naar Amerika te gaan

Vanmiddag met de shuttle van Sam’s Town naar de strip van Las Vegas. Wat een drukte !Op de strip staan veel gebouwen rondom een thema. Dat wil zeggen Parijs, Italie etc. En dat op een hele (schijn) luxe manier uitgevoerd. Met natuurlijk overal gelegenheid tot gokken.

                         

Teveel tierlantijnen en kitsch dus, maar door de veelheid van indrukken die je lopend op de strip opdoet, wordt je er toch door geïmponeerd.

                                                    

Er wordt onophoudelijk geprobeerd om kaartjes in de handen van de mannen te drukken waarop dames worden aangeboden. Dat zou je toch niet zo verwachten in Las Vegas. Maar het is onderdeel van het totaal aan amusement dat wordt aangeboden: shows, voorstellingen, gokgelegenheden, dure winkels etc. en dag en nacht door.

En plots staat er soms toch een schitterend gebouw tussen. Ook heel luxe maar wel met stijl.

                                                                                              

Murw geworden door alle indrukken, krijgen we tegen achten ineens haast om de shuttle bus te halen terug naar Sam’s Town. Deze gaat maar eens in de anderhalf uur dus we proberen die van acht uur te halen. We haasten ons door de mensen massa maar helaas. De bus blijkt al weg. Dus maar weer terug de gekte in en wachten op de volgende bus. Verkleumd ( het waait verschrikkelijk hard en hoewel het geen ijskoude wind is, krijg je het toch op de duur wel koud) komen we uiteindelijk om half elf terug op de camping. We hebben Las Vegas gezien, het was leuk om mee te maken maar het hoeft niet nog een keer.

Morgen vertrekken we naar Death Valley (de heetste plek op aarde) maar morgen is het er niet zo heet geloof ik. En zoals het een National Park betaamt; er is geen internet.

Groetjes,
Corien en Jan

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!