`™n Dagje Yosemite National Park

Door Corien en Jan - A long time ago

Ha lezers,

Vandaag, alweer 14 mei, doen we een dag Yosemite National Park . En dat doen we niet alleen. De Amerikanen blijken een lang weekend vrij te zijn of zoiets. In ieder geval zitten alle campings vol en betaal je ineens hoogseizoen tarief. De campings in Yosemite zijn of nog niet open of zijn al maanden geleden gereserveerd. In het park zelf kunnen we dus niet terecht. Met enige moeite kunnen we op de huidig KOA camping in Midpines, aan de rand van Yosemite blijven hoewel we de camper wel op een andere plek moeten zetten. Ook prima hoor.

 

Op naar het park dus. Voor het eerst rijden we met zijn vieren in één camper; dat is wel weer apart. Maar als je in de camper zelf zit, voel je het schudden en rammelen meer en je hebt slecht uitzicht. En je kan onderweg geen foto’s maken, dus laat mij maar voorin zitten.

 

Yosemite park is erg groen en het stikt er van de eekhoorntjes. En natuurlijk veel watervallen; the Yosemite lower waterfall en the higher waterfall (totaal 739 mtr) en de Bridal Veil fall (189 mtr). Indrukwekkend om te zien hoewel je beneden – bij het foto’s maken – wel behoorlijk nat wordt door de nevel die door de watervallen wordt veroorzaakt.

 

                                                    

 

Al het water van de bergen komt via verschillende stroompjes en beken uit in de Merced River en op sommige plekken is deze heel breed en onstuimig. Op een plek naar het park is er een noodbrug aangebracht en moet het verkeer om de beurt over één rijstrook rijden. Oorzaak: de berg is naar beneden gekomen en verspert volledig de rijbaan.


                               

 

Ook in vroeger tijden, de laatste keer was dat in 1997, stond het water zo hoog dat het de hele infrastructuur verwoestte. En dat snap je wel als je ziet hoe heftig het water nu al tekeer gaat.

 

Verder zijn er in het park veel Amerikanen die verblijven op de campings en in vakantiedorpen (dat wil zeggen rijen met grote witte tenten). We komen er langs met de free shuttle bus. De chauffeur van de bus (dat zijn voornamelijk ouderen c.q. gepensioneerden?) was aan een stuk door moppen aan het tappen. Hij rijdt de hele dag hetzelfde circuit en daar wordt je natuurlijk wel melig van.

 

En nog een vraag. Deze keutels van ongeveer 10 cm doorsnee vonden we in het bos tijdens het wandelen. Van een beer? Maar die eet toch geen gras, of wel?  Of van een ezel? Maar die hebben we niet los zien lopen. In ieder geval te groot voor een eekhoorn. Bergleeuwen komen hier ook voor. Maar voorlopig is het voor ons een raadsel. Als de mogelijkheid zich voordoet, ga ik het zoeken op Google.

 

                                 

 

Nog een fotootje van een bijzondere auto wil ik jullie niet onthouden.

 

                                  

 

Dat was het weer voor vandaag. Morgen weten we nog niet waar we terecht komen. Mogelijk kiezen we ervoor om een nacht op het parkeerterrein van een Wal Mart door te brengen. Dit is toegestaan en omdat we toch op weg gaan naar San Francisco, is dit misschien de beste optie.

 

Jullie horen nog wat het is geworden.

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!