Een dagje Yosemite, het is het toch niet geworden !

Door Corien en Jan - A long time ago

Ha lezers,

Zaterdag 15 mei begint met het plan om een trail te lopen in het Yosemite National Park. Het staat immers bekend om de fantastische wandelingen die er te maken zijn. Nou, trails genoeg, de een nog langer dan de andere. Maar de enige die voor ons te doen zijn, zijn nog niet bereikbaar of lopen evenwijdig aan de weg die we gisteren al hebben gereden. En om in Yosemite te komen, kost ons anderhalf uur rijden.

 Na wat heen en weer gepraat, laten we Yosemite National Park voor wat het is. Hoe populair ook bij de Amerikanen, mij kan het park minder bekoren. Te toeristisch, watervallen zijn natuurlijk heel mooi maar je kan er niet dicht bij komen en het is druk. En het is natuurlijk jammer dat alle campings alle maanden van tevoren volledig zijn gereserveerd, waardoor je buiten het Park moet verblijven. Dat voelt toch anders dan dat je er overnacht.

 We rijden daarom naar Mariposa, een dorpje voor Midpines waar de camping ligt. Dat zag er bij het doorrijden donderdagavond wel gezellig uit. Dat is het ook wel, maar we waren er snel doorheen. Hebben er wel heerlijk geluncht met zijn vieren in ‘ The Butterfly’ .

 

                

 

Nog een foto wil ik jullie niet onthouden. Al in de auto zag ik overal deze borden en dacht voortdurend wat er toch bedoeld werd met Sheriff. Dat weet ik nog steeds niet maar het blijkt dus iets te maken te hebben met de verkiezingen.

 

                 

 

Daarna door naar Stockton waar we bij de Wal Mart gaan staan om te overnachten. We worden aangesproken door een beveiliger in een auto (een Sikh met authentiek hoofddeksel), die ons vraagt aan de rand te gaan staan zodat de camera’s niet worden geblokkeerd door onze bakbeesten.


                  

 

De Wal Mart is 24 uur open en op het moment dat ik dit tik is het bijna half elf en hoewel rustiger dan overdag, rijden de auto’s nog steeds af en aan op het parkeerterrein. Onderwel rijdt de beveiliger in een auto met zwaailicht voortdurend over het parkeerterrein. Toen we zoeven nog even in de Wal Mart waren, stond daar ook nog steeds de ‘Greeter’ ons welkom te heten. En dat gaat dag en nacht door.


                  

Op dit moment dendert ook het verkeer op de weg langs de Wal Mart nog onverminderd door. En baadt het parkeerterrein in het licht van de vele lantaarnpalen. En elke Amerikaan lijkt een auto te hebben, waarbij de pick-up met enorme laadbakken het meest in trek zijn.

 Overigens voor de Amsterdammers onder de lezers, vanmiddag reden we er nog bijna doorheen. Tenminste dat heb ik heb geprobeerd. Helaas, de afslag Highway 49 North op de Interstate 99 North van Merced naar Stockton, miste ik (zag wel de Highway 49 South, maar ja dat was de verkeerde kant op). Anders hadden we zomaar nog een uurtje Amsterdam gedaan.

Als bewijs dat maar een fotootje van de kaart 


                      

 

En als laatste voor in de fotoverzameling auto’s, stereotiep Amerikaans: twee cowboys in hun Chevrolet. Misschien moeilijk te zien, maar in zijn zijspiegel zie je dat hij zelfs een echte cowbowsnor heeft.

 

                      

 

Morgen vertrekken we naar San Francisco, 160 kilometer rijden. Dus dat valt reuze mee. De weersverwachting is niet denderend. 12/13 graden. Dus vandaag hebben we nog even van de zon genoten.

Tot de volgende keer maar weer.
Corien en Jan

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!