San Francisco, een voorproefje

Door Corien en Jan - A long time ago

Ha daar ben ik weer,

Het nachtje op het parkeerterrein van de Wal Mart is de meeste van ons slecht bevallen. Er was nogal sprake van machogedrag van jongens (harde bassen uit auto’s, voortdurend over het parkeerterrein rijdende auto’s en midden in de nacht een groep jongeren met wat teveel op). Zelf sliep ik bijna overal doorheen dus wat mij betreft boeken we nog een nachtje.

Vanmorgen vroeg kwam de bewaking weer langs in zijn autootje om te melden dat we wel weer  vroeg weg moeten. Ze willen duidelijk niet dat je er lang blijft bivakkeren.

                      

                        Zondagmorgen 8 uur !

Vandaag, 16 mei,  staat San Francisco op het programma en na een paar uurtjes komen we vanuit het noorden een voorstad van San Francisco binnen rijden. We hebben van tevoren plaatsen gereserveerd op Golden Gate RV Park. De naam klonk goed en ook de website zag er prima verzorgd uit. Dat ik op mijn aanvraag voor een reservering via de mail, nooit  antwoord heb gekregen kan natuurlijk gebeuren. En dat betaling via de credit card niet wordt geadviseerd uit veiligheidsoverwegingen; ok,  geen probleem. Maar een beetje vaag was het natuurlijk wel. Maar ook de andere RV parken in San Francisco waren niet geweldig.

 Enfin, vanmiddag rijden we Golden Gate op en zien daar een verzameling oudere, wonderlijke campers aan. De eigenaar/beheerder is er nooit op zondag en op de deur van zijn kantoortje zijn wat vage mededelingen geplaatst. Een wat vage, vaste bewoner verwijst me naar een Airstream (camper van blinkend aluminium), daar kan ik de assistent-beheerder misschien wel vinden. Ik kloppen en roepen, midden tussen toch redelijk veel rotzooi rond die camper. Geen antwoord.

We besluiten maar een plek te zoeken en lopen het terrein rond. Het park is bijzonder door zijn campers maar vooral door zijn bewoners. San Francisco is ooit erg hip geweest in de flower-power tijd en daar heeft het Golden Gate park nog wat bewoners van bijzondere pluimage aan over gehouden. Type overjarige hippies, die op onze vragen waar de bus naar de stad gaat, ons glazig aankijken. Duidelijk met andere dingen bezig. Oftewel ze komen helemaal niet meer van het park af ! Ook enkele campers en de auto’s die erbij staan, lijken vergroeid met de omgeving. Bij het boeken van het park, heb ik nog gegoogled om naar de omgeving te kijken. Daarbij vond ik dit park nogal groen in vergelijking met andere parken. En dat klopt ook wel. Maar het blijken de bomen die sommige campers letterlijk omvatten.

                                 

We kijken – enigszins lacherig - onze ogen uit.

                                

 

’s Middags met de ferry in ruim een half uur varen – langs de Golden Gate Bridge en Alcatraz – naar de Port of San Francisco. Na enig zoeken vonden we eindelijk bij Pier 39 de mogelijkheid om een excursie te boeken naar Alcatraz. Morgenmiddag gaan we erheen. Omdat we nog maar weinig van San Francisco gezien hebben, staan we morgen vroeg op om in de ochtenduren nog enkele highlights van de stad te zien.

                                 

Morgen dus meer.

Corien en Jan

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!