En '™n heel nat San Francisco

Door Corien en Jan - A long time ago

En nog een bericht van gisteren:

 

Na Brussel en Florence is San Francisco voor ons de derde stad waarmee we in de stromende regen kennis maken. En dat is niet ideaal. Maar we hebben er vandaag, 17 mei desondanks uitgehaald wat er inzat. Maar dat het een natte dag was, is wel te zien aan de foto’s.

                               

Al vroeg kopen we een dagkaart voor het openbaar vervoer en daar maken  we veel gebruik van. Vooral met de beroemde cable car maken we een aantal ritjes. En dan zie je wel het specifieke van San Francisco!
Natuurlijk moeten we ook naar de Golden Gate Bridge. We nemen er een bus naar toe en maken (in de regen) een wandeling tot halverwege de brug. Inderdaad een grote brug met heel veel verkeer (6 banen) erover. In de regen probeer ik toch nog wat aardige foto’s te maken.

                            

’s Middags gaan we met een boot naar Alcatraz, een eiland voor San Francisco.

                           

Met een audio tour (in het Nederlands) kunnen we zelf een rondwandeling maken door de gevangenis op Alcatraz. Het is leuk opgezet. En ook de ontsnapping waarop later een film is gebaseerd, wordt aanschouwelijk gepresenteerd. Kortom, je krijgt toch wel een goed beeld hoe hard het leven binnen deze gevangenis was. Uiteindelijk is de gevangenis in 1963 op last van Robert Kennedy, vanwege de hoge kosten van de gevangenis, opgeheven.

                           

Tot slot doen we toch nog een rondje cable car en dat blijkt een heel lang ritje dat niet alleen steil omhoog maar ook weer steil omlaag gaat.

                           

Ik sta in de open lucht op het achterbalkon van het trammetje om foto’s te maken. Ik moet me vaak stevig vasthouden als de cable car steil omlaag gaat en als je omhoog gaat, lijkt het alsof je zo over de niet zo hoge railing valt. Wordt in Amerika voor elk gevaar gewaarschuwd (om zich in te dekken); nu kan ik tot mijn verbazing gewoon mijn gang gaat. Terwijl de kans dat je eruit valt dit keer echt niet zo denkbeeldig is.

Naast me staat de cable car medewerker een soort rem te bedienen en roept luidkeels de wagon in wat er links en rechts te zien is. Hij wijst me op het gebouw ‘ Transamerica Pyramid’ dat echter voorbij is voordat ik de kans krijg er een foto van te maken. “It comes, it comes, it comes …. aah, now it goes. But you get a new chance” . Gelukkig had ik het gebouw al eerder op de foto gezet want ook de 2e keer ging het te snel. Zie hieronder een deel van de skyline van San Francisco in de mist met het puntige gebouw de Transamerica Pyramid (Financial district).

                             

Eigenlijk hebben we te weinig tijd voor San Francisco ingebouwd. Hoewel door het slechte weer, ben je het ook wel snel zat. Maar de stad heeft veel meer te bieden dan we tot nu toe gezien hebben.

Morgen verlaten we de bijzondere omgeving van de camping en vertrekken naar een camping onder Santa Cruz. Hopen dat het weer wat beter wordt want we gaan tot Los Angeles langs de kust.

Dat was het weer,

Corien en Jan

N.B: De berichten en foto's heb ik met behulp van de Wifi van Mc. Donalds op de site gezet. Ondertussen wachtend totdat we weer de weg op mogen, die is afgesloten voor een wielerwedstrijd tussen Santa Rosa en Santa Cruz. Ook Lance Armstrong is een van de deelnemers, dus het is druk met belangstellenden en heel veel politie.
Trouwens, planning van ons he 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!