Pacific Coast Highway1 van San Francisco naar Los Angeles

Door Corien en Jan - A long time ago

Ha iedereeen,

Vandaag 18 mei is het weer iets beter dan gisteren maar nog steeds zwaar bewolkt met zo nu en dan wat motregen. Maar ik wil jullie ons uitzicht in de afgelopen twee dagen vanuit onze camper niet onthouden:  de mascotte van de overbuurman.

 

                                 

 

We starten vandaag 18 mei – voor ons gevoel – de terugtocht naar Los Angeles. De eigenaar van het Trailer Park, Mr. Brown, komt ’s ochtends toch alsnog maar even kijken om zijn geld te innen. Voor die tijd hadden we hem nog niet gezien. We betalen het staangeld en hij vertelt me dat er juist vandaag een rit gereden wordt in de Tour van Californië van Santa Rosa, noordelijk van San Francisco tot Santa Cruz, zuidelijk van San Francisco gelegen. Lance Armstrong rijdt ook mee.

De tocht wordt  gehouden over de Highway 1, de weg die we juist van plan zijn om te nemen.

We zien wel hoe het loopt.

 

We rijden met de camper over de Golden Gate Bridge,

 
                                  
 

betalen bij het binnen gaan van San Francisco de $ 6 tol en gaan verder op weg naar het zuiden. Onderweg wijst alles erop dat de tourtocht snel langs gaat komen. Overal politieauto’s van de Highway Patrol langs de weg en veel bermtoeristen.

 

                                  

 

Omdat ook de blog even op internet moet worden gezet, stoppen we bij een Mc. Donalds in Half Moon Bay en dat komt goed uit want daar komt de toer net langs. Als het weer rustig is geworden, vervolgen we onze weg. Maar wat schetst onze verbazing. Bij het naderen van Santa Cruz (de finish) worden we alweer gewaarschuwd dat de weg bijna wordt gesloten. We stoppen langs de kustweg en dat is geen straf want het is er schitterend. We wandelen even in de duinen en met het fototoestel in de aanslag wachten we de renners af. Het hele spektakel  erom heen is leuk en gezellig om te zien. Heb de nodige foto’s genomen maar geen idee wie of wat er aan kop reed.

 

                            

 

Daarna toch snel op weg naar de camping, iets wat niet erg snel lukte omdat we in een stevige file terecht kwamen. Uiteindelijk reden we tegen de avond  Sunset State Park Camping op, die ligt in de duinen in Watsonville onder Santa Cruz. Omdat we toch nog even de Pacific Ocean willen zien, lopen we na het eten snel even via de duinen naar het strand. Toch lekker weer die zeelucht na al die dagen.

En nog twee strandfoto's tot slot.

                          
                                  Vogels met in het midden heel klein de maan die opkomt.


                          
                                En  iets daarna genomen, natuurlijk de ondergaande zon!

N.B. Deze en de volgende blog zet ik op de site vanuit de Mc. Donalds in Santa Maria, aan de Californische kust. De voorziening bij de Mc's is zo goed dat de laptop er zelfs kan worden opgeladen. Het is nu donderdag 10.50 en lekker zonnig weer  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!