woensdag 27 mei

Door Rona en Roelof Wellinga - A long time ago Vandaag woensdag zijn we in Whistler. Gisteren aangekomen, nadat we uit Tofino werkelijk zijn weg geregend. Van de geplande bear watching is niets terecht gekomen , helaas. Dan maar ergens anders. Het heeft daar werkelijk 2 dagen keihard geregend. En je zou toch verwachten dat wij als Hollanders daar wel op voorbereid waren, maar nee dus. Geen laarzen geen regencapes. Dus zelf maar wat in elkaar geflanst van wat plastic. De camping was direct aan het strand met enorme golven. Prachtig.
Maar er liepen ook beertjes rond en dat was minder aangenaam. Het toilet gebouw ging je niet voor je plezier naar toe. Koud tochtig en beer vriendelijk. Dan maar een keer niet douchen.
Maar goed nu in Whistler. En mooi weer met een  zonnetje. Whistler is een echte wintersportplaats, super gezellig met allemaal kroegjes en eet gelegen heden. (Jurrie ik denk dat jij je hier erg op je plaats zult voelen). We hebben vandaag een luie dag. Niet rijden, alleen wat bekijken.
Hapje, drankje, helemaal goed. Camping is uitstekend, heerlijk gedoucht en een beer onvriendelijk toilet gebouw.
Wel hebben we ondertussen al wel 3 beren gezien en het nodige ander wildlife.
Morgen, donderdag, gaan we vroeg op pad naar Clearwater, een lange weg met hoge passen. Bij Clearwater gaan we het Welss Gray Park bekijken. Waar een hooggehalte aan wildlife moet zijn we zijn dus benieuwd.
De bevolking is hier trouwens ontzettend aardig. Heel behulpzaam, vriendelijk en aardig.
Maken snel een praatje met je en als je verteld dat je uit Nederland komt willen ze alles voor je doen. Krijgen zelfs geld voor een winkelwagentje. Waar vindt je dat nog.
Tot de volgende ronde, kijken waar we weer internet hebben.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan