Zaterdag 12 juni

Door loggen - A long time ago

Vandaag zijn we wederom vroeg uit bed gegaan om nu de zuidelijke ronde van Yellowstone te bezichtigen. We zijn begonnen bij de Firehole Falls, een stroomversnelling in de rivier met hoge wanden.

Hierna zijn we naar de Firehole Lake Drive gegaan. Hier hebben we een mooie wandeling gemaakt tussen vele thermische poelen. Ook hebben we één uur gewacht op de Grey Fountain Geiser, maar helaas kwam de voorspelling niet uit en kwam begon deze geiser niet te spuiten. Wel werden we in deze tijd beloont met het zien van het spuiten van de  White Dome Geiser.


Vervolgens zijn we verder gereisd naar de Grand Prismatic Spring. Dit is een bron met een doorsnede van zo’n 90 meter die omringd wordt door prachtige kleuren (ontstaan door afzettingen van bacteriën).

Toen zijn we door de hoge bergen naar de West Thumb gereden, een geiserbassin. Hier hebben we kort rondgekeken om vervolgens verder te rijden naar de Mud Volcano. Deze ontzettende stinkende borrelende modderpoelen zijn een wonder der natuur, maar een ramp voor je neus en maag. Na bedwelmd te zijn zijn we verder gaan rijden naar de ‘Steamboat’. Dit is de grootste werkzame geiser te wereld. Hier hebben we ook een lezing van een parkranger over geiser bijgewoont.

Op weg naar de camping zijn we nog bij de Lower en Upper Falls gaan kijken. Hier stroomt een gigantische hoeveelheid water door de waterval en klinkt een oorverdovend geraas.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!