Maandag 21 juni 2010

Door loggen - 27-06-2010 06:28

Vandaag ging ieder zijn eigen weg. Hans en Ryan zijn rond half vijf opgestaan en hebben zich voorbereid voor een hiking.

Hierbij deed Hans de Bright Angel Trail, waarvan de afdaling in de Grand Canyon erg spoedig verliep. Op deze route was schaduw en water aanwezig. Binnen twee uur had Hans het Plateau Point bereikt. Hier had hij een overzicht op de Colorado. De terugweg verliep echter minder voorspoedig. Deze tocht was zeer moeizaam vanwege de sterke stijging. Zowel psychisch als fysiek was dit een zeer zware opgave en duurde de terugtocht zeker twee keer zo lang. De waarschuwing van de zwaarte van de tocht moet dus zeker niet onderschat worden en menmoet hiervoor een goede conditie hebben.

 

Ryan liep de Rim Trail van de Hermits Rest tot aan het Yavapai Museum en daarna terug naar de camping. Deze tocht duurde tot twee uur ’s middags en was zeer indrukwekkend. Deze tocht liep dicht langs de afgrond van de Grand Canyon en bood continu een mooi uitzicht in de Grand Canyon. Het was zowel een stijgende als dalende route, waarvan met name het begin zeer mooi en sereen was.

 

Bjorn en Marian bleven bij de camper en hebben de post weggebracht en nog wat nodige boodschappen gehaald.

Na terug te zijn van de tocht waren Hans en Ryan doodmoe en heeft iedereen rustig aan gedaan.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan