Zion

Door Familie ten Kate - 19-06-2010 05:54
 
Van Bryce Cayon naar Zion is normaal gesproken 2 ½ uur rijden maar door wegwerkzaamheden moesten we 2 uur omrijden om er te komen. We stranden 11 miles voor onze bestemming. De campranger bood zelfs zijn verontschuldigingen aan bij de wegversperring. We hebben nog een leuk gesprekje met hem gehad. Hij had al in veel staten gewerkt maar Utah vond hij toch wel de mooiste.
Jammer is wel is dat we de volgende dag opnieuw de extra 2 uur om moeten rijden naar de Grand Canyon. Het rijden in een camper valt ons een beetje tegen, het rammelt aan alle kanten, je trilt op je stoel en je moet voortdurend tegensturen. Kortom het is vermoeiender en minder comfortabel dan in een auto te rijden. Aan de andere kant is de camper juist comfortabel als je stilstaat. De bedden liggen goed, je kunt zelfs douchen in de camper, de airco is prettig. We hebben een ruime koelkast, een kleine vriezer en een magnetron tot onze beschikking. De camper is nog nieuw, er stond maar 3000 miles op de teller.
Doordaat we moesten omrijden reden we door een Indianenereservaat, vlakbij Kanab, we hebben helaas geen enkele tippee of huis gezien, hoogstens 3 koeien.
 (de rooksignalen die achter de camper weg kwamen, waren van de Morlboro …..van….).
 
In Zion is het behoorlijk warm als we aankomen, we zijn inmiddels gaar van het rijden. We zijn ook nog van plan om een flinke wandeling in het Zion Nationaal park te gaan maken maar eigenlijk hebben we er niet zoveel zin in. Erik heeft een goed idee om nog een nacht bij te boeken en een andere camping, later in de week, te cancelen. Helaas de camping is volgeboekt en we moeten de volgende dg vertrekken. Dan maar een lange siesta houden en later op de dag naar het park. Bij de camping was een rivier waar je lekker in kon afkoelen.
De plek op de camping was erg mooi, we hadden een boom staan op onze plek en mooi uitzicht op de bergen van Zion. De shuttle bus naar het park vertrok vlak voor de camping en na 45 minuten waren we aan het eindpunt van Zion. Daar hebben we de riverside trail gevolgd, erg mooi. Je loopt tussen grote rode kliffen door en het was er koel. We zijn veel dieren tegengekomen, zoals antilopes en eekhoorns. Aan het einde van de trail kon je door een stromende rivier waden en een andere tocht maken. Het water was erg koud en Marloes en ik gingen met blote voeten er door. We zagen mensen die er in vielen en alles nat hadden, tot de rugzak aan toe. Dat deed ons besluiten dat ik achterbleef met de spullen en de andere 3 door de rivier gingen. De trail was niet zo spectaculair als gehoopt. Martijn was ondertussen helemaal doorweekt, incl. schoenen.
Marloes en ik besloten om terug te gaan naar de camping, het was innmiddels 20.00 uur om eten te maken. De jongens wilden nog een wandeling maken in het park.
Het was al helemaal donker toen ze terug kwamen, ik maakte me ondertussen wel een beetje ongerust maar ze hadden het prachtig gevonden. We vielen later als een blok in slaap, morgen moeten we 7 uur rijden naar de Grand Canyon.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan