Aangekomen

Door Kris - Mie - Joëlle en Berre - 03-07-2010 21:44 hey everybody,

Deze morgen vroeg opgestaan en door onze taxidienst naar het station gebracht (waarvoor onze diepste dank Jan). Trein geen probleem tot we te horen kregen dat alle passagiers die reizen met een railpas 2 € toeslag moeten betalen om naar Zaventem te reizen. Van een pesttaks gesproken ...
Natuurlijk hadden wij ons daar niet op voorzien maar gelukkig hadden wij onze VISA bij.
OK terug blij gezicht en niet gezeurd want we zijn immers op reis. We zijn zonder verdere kleerscheuren tot aan de check-in balie geraakt en joepie, bijna geen wachtenden voor ons. Een heel vriendelijke dame aan de balie, tot ze ons zei dat er een probleem was met de ESTA-VISA van Mieke. Niets vriendelijk meer en we moesten onze bagage zelfs van de loopband halen. Hoe moeten we dit oplossen???. "Sorry - niet mijn probleem".
De goden waren vandaag echt wel met ons en dit onder de figuur van een collega van mij die al jaaaaaren op de luchthaven werkt. Vlug met hem even mee en alle gegevens dubbelchecken die ik had ingevoerd. Alles leek toch te kloppen !!!  Terug naar de balie maar nu stond er een hele rij wachtenden voor ons en net voordien had de (toen nog) vriendelijke bediende ons gezegd dat er zwaar was overboekt... HELP. Gelukkig bleek Jef (mijn collega dus) meer gewend aan dergelijke situaties. Hij leide ons zonder veel schroom onmiddellijk terug voor de, inmiddels terug vriendelijke bediende, (zou de aanwezigheid van Jef een goede invloed op haar hebben ?). In elk geval bleek alles nu in orde te zijn terwijl ik dus niets had gewijzigd aan onze gegevens. Kortom om 0900 begon ze al te boarden om te vertrekken om 1000 uur. Toch met en klein half uurtje vertraging vertrokken maar toch ruim op tijd aangekomen - 1200 uur plaatselijke tijd.
De vlucht zelf, met JETAIRWAY, was gewoon af. Vriendelijk personeel, lekkere maar pikante vegatarische schotel (mmmmmh), iedereen een schermpje met de laatste nieuwe films en ook spelletjes.
Uiteindelijk aangekomen - nu nog onze weg zoeken door het kluwen van het openbaar vervoer. Ook dit ging erg vlot - meteen ook een subwaypass gekocht voor 7 dagen - weliswaar 27 $ het stuk maar een enkele rit kost al 2 $ dus dit leek ons een goed idee.
Met wat overstappen tot ons appartemenet geraakt waar Krista ons al stond op te wachten. Een klein maar gezellig ingericht appartement in de kelder van een oud herenhuis wordt onze onderkomen voor de komende week. Krista had zelfs en bananencake voor ons gebakken.
Ondertussen liggen Mieke en Joëlle al uitgeteld in de zetel, te bekomen van de reis.
Straks gaan we voldoende eten gaan kopen om te overleven tot maandag want morgen is het immers de 4e juli - nationale feestdag.

reacties welkom op kris.depovere@telenet.be

greetz out of the States,

KMJB
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan