zomerhitte

Door Kris - Mie - Joëlle en Berre - A long time ago Het is hier nog steeds bijna 100 °. Neen gelukkig geen Celsius maar Fahrenheit. Voor de nieuwsgierigen onder jullie is de omrekentabel. ° F - 32 : 1.8 = ° C.

Deze morgen eerst naar Manhattan waar we wat hebben rondgelopen in de buurt van Broadway en Wallstreet.
We hebben op de plaats gestaan waar Georges Wasinghton zijn eed heeft afgelegd als 1e president van de USA. We zijn an de beurs gepasseerd en waren van plan een stukje op de Brooklyn Bridge te gaan lopen. Door de enorme hitte hebben we dit plan laten varen en hebben we ons beperkt tot het nemen van enkele foto's van de brug vanaf Pier 16.
Na een bezoekje aan Central Station zijn we onder de druk begeven en zijn we een MacDonald binnen gestapt ondanks onze goede voornemens.

Daarna terug onze weg gezocht  door het kluwen van de NY Metro tot aan het Metropolian Museum of Natural History. Maar eerst wat bekomen op Strawberry Fields in Central Park. Dit veld kreeg de naam dank zij het toedoen van Yoko Ono nadat haar echtgenoot in de jaren '80 werd neergeschoten in NY.
Nadien het museum binnen, dat het decor vormde voor de film "a night at the museum".
Fantastisch museum. En mengeling van het Afrikaans museum in Tervuren en het Natuurhistorisch museum in Brussel maar dan 10 x beter.
Om 1800 uur werden we het museum buitengegooid wegens sluitingstijd.

Net lekker gegeten en morgen terug op stap......  
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!