Pensylvania en Maryland

Door Kris - Mie - Joëlle en Berre - 10-07-2010 22:25
Gisteren vertrokken voor het grote avontuur. We hebben NY achter ons gelaten.
We hadden met de verhuurfirma van de camper afgesproken dat zij ons zou komen oppikken aan de luchthaven van Newark. Even op het plan gekeken en bleek dat we, nog steeds volgens dit plan maar één keer moesten overstappen. Metro : geen probleem afgezien van het feit dat je met je bagage moet sleuren. In het station aangekomen vlug een ticketje kopen en op zoek naar het juiste perron. Blijkt dat het perron dus niet vooraf vastligt maar pas op het bord verschijnt een paar minuten voor het vertrek. Dus iedereen staat dus samengepakt te wachten voor de aankondigingsborden. Als je perron dan verschijnt besef je dat je niet de enige bent die dezelfde trein wil want zowat iedereen rusht naar dezelfde trein .
USA, het land van de geavanceerde technologie – vergeet het. Een trein conducteur komt nog met een voorhistorisch model een gaatje in je ticket knippen en bevestigt dan een briefje aan je zetel met hoeveel personen je bent en tot waar je rit gaat…
In Newark aangekomen nog 2 airtreinen (dit zijn een soort metrostellen die volledig alleen rijden – zonder chauffeur) moeten nemen en nu nog op zoek naar de lower lever. Oef, aangekomen met een half uurtje reserve. Kinderen nog een Big Mac gegeven, hun 3e al deze week – daar gaan onze pedagogische principes.
Onze shuttle is ruim 10 minuten te vroeg – fijn. Nog een half uurtje rijden en daar staat hij ons op te wachten, een 25 feet grote camper. Indrukwekkend. Eerst nog de formaliteiten. Nondedju ik ben mijn rijbewijs in België vergeten. Wat onderhandelen en een geluk dat Mieke die van haar bij had en we mochten dan toch vertrekken.
Eerst naar een grootwarenhuis gereden om inkopen te gaan doen. De kinderen waren we meteen kwijt maar geen paniek want om de paar minuten kwamen ze weer terug van hun rooftocht tussen de rekken met een nieuwe trofee onder de vorm van een pot Nutella of een grote pot ijs.
De eerste kilometers zijn nog wat onwennig maar gelukkig hebben we onze GPS bij die ons foutloos naar ons doel brengt. Eerste stop is Lancaster in Pensylvania, het midden van Amishland.
We vinden de kampeerplaats zeer vlot. Joepie er is ook een groot zwembad. Eerste een frisse duik in het zwembad terwijl ik eerst wordtel met de installatie instructies van de RV zelf. Gelukkig kan ik rekenen op de hulp van een bereidwillige Amerikaanse buur die mij in geen tijd alles nog eens uitlegt.
’s Avonds lekker kip gegeten met en lekker glaase wijn – het is trouwens onze huwelijksverjaardag en dat mag wel eens gevierd worden.
Deze nacht was het eerste te koud – airco uit – te warm – terug airco aan – terug te koud maar dan maar onder de dekens gekropen en toch een behoorlijke nachtrust gehad.
Deze morgen opgestaan in de gietende regen. Het heeft hier niet meer geregend sedert begin mei en dus zijn ze hier best wel happy met wat regen – wij wat minder.
Groetjes,
KMJB
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan