Niagara Falls

Door Kris - Mie - Joëlle en Berre - A long time ago Gisteren aangekomen in Canada. We zijn dus niet meer gewend aan wachttijden aan de grens - leve het verenigd Europa.
We zijn ondertussen geroutineerde campers geworden in een mum van tijd is onze camper volledig geïnstalleerd met water en electriciteit. Traditioneel wordt er onmiddellijk na onze aankomst gezwommen om vervolgens onze maag te laten spreken. Bij de kinderen moet er niet veel bijgevoederd worden want meestal is hun maagje al goed gevuld met frisdrank, popcorn, nootjes en chips. Tegen alle pedagogische principes maar het is maar één keer vakantie en onze beide kids zijn twee echte viesneuzen (van wie zouden ze dit hebben ??).

Deze morgen, voor ons doen, vrij vroeg vertrokken naar de "Falls". Eerst gingen we eens uitgebreid gaan ontbijten. We hadden gezien dat er een ontbijtbuffet werd aangeboden voor slecht 7 $/persoon. Bij de afrekening stond de teller echter op 50 $. De drankjes werden apart gerekend en overal moet je nog taks en een tip bijtellen. Van een tourist trap gesproken.

Vlot onze camper kunnen parkeren in de buurt en dan eerst door een straat van winkeltjes, souvenirsshops, attracties allerlei,...doorgeworsteld.
De "Falls" zelf zijn echt wel heel mooi al deden ze me in het begin gewoon denken aan de watervallen van Coo maar dan veel groter en hoger.
Zoals alle andere toeristen zijn we gaan meevaren met de "mist of Maiden', een boot die tot bijna onder de waterval vaart - sensationeel en zeker de moeite waard - uiteraard was iedereen zwiepende nat.
Niet erg want na de regen van deze nacht warmde en droogde de zon ons lekker warm.
Nog wat souvenirtjes gekocht en dan vertrokken voor een 400 tal km in de richting van Kingston. Wat op de kaart een rustige weg langs de noordkant van de meer leek was een aaneenschakeling van snelwegen waar er meer werd aangeschoven dan gereden. De ervaring op zich was wel uniek want dit had ik nog nooit gezien, autosnelweg met 16 rijstroken. De f ile heeft er wel voor gezorgd dat we onze plannen hebben gewijzigd en dat we zijn afgereden in Brighton. een klein dorpje onderweg.
Morgen zetten we onze weg verder maar we hebben besloten om Montreal links te laten liggen en onmiddellijk door te rijden naar New Hampshire.

Morgen(17/7)  proberen we nogmaals te skypen omsreeks 1400 uur (Belgische tijd).

We wens JJTTE allemaal een zeer leuke reis toe en voor Tom zijn de gevraagde boeken terug te vinden tussen de rommel van Joëlle haar kamer.  Pas op,  betreden op eigen risico.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!