Vermont en New Hampshire

Door Kris - Mie - Joëlle en Berre - A long time ago Na een lange rit in Canada zijn we ergens in een klein onoogelijk dorpje terecht gekomen "Littleton" aan de voet van de White Mountains. Na de ganse dag te hebben gereden waren we wat aan ontspanning toe en samen we met zijn allen gaan kijken naar de "Sorcers' Apprentice". Ik weet niet of hij al uit is in België maar zeker de moeite waard. Wij hebben er alvast van genoten om naar een film te gaan kijken in een piepklein dorpje in een piepklein cinemazaaltje. Pas op, in deze zaal heeft in 1941 Bette Davis haar wereldpremiere gegeven van één van haar films (ik ben wel vergeten dewelke).

's Anderdaags superlang blijven slapen en dan een prachtige rit gemaakt in de bergen tussen Lincoln en Conway. De route zelf maakt deel uit van het plaatselijk erfgoed en terecht.

Voor de rit aan te vatten zijn we evenwel nog een bezoekje gaan brengen aan het legendarische Woodstock. Ten minste dat dachten wij. Blijkt dat in Amerika het zelfde stadje in zowat elke staat voorkomt. Zo ook hier het Woodstock dat wij hebben bezocht, dat bestond uit welgeteld 5 huizen en 2 stallen. Het echte "Woodstock" ligt dus enkele 100den Km verder in de richting van NY. Nu ja, de illusie dat we er even waren ....

Dus zoals gezegd een prachtige rit met onderweg een picknick op een idylisch plaatsje naast de rivier. Wat kan een mens nog meer verlangen...

Wel ik zal ik het je zeggen wat een mens nog meer kan verlangen: een outletstore op het einde van de rit  met meer dan 60 winkels. Als je weet dat je in New Hampshie geen taks moet betalen op kledij kun je het gezicht van onze vrouwen voorstellen.
Uiteindelijk hebben we ons beperkt tot enkele aankopen omdat we ons realiseerden dat we alles moesten terug mee sleuren naar België.

's Avonds een zeer leuke camping gevonden waar we de chipmunks BBQnootjes hebben leren eten. Leuke diertjes.

Over leuke diertje gesproken. Deze middag zijn we met zijn allen gaan "whale watchen". Na een lange bootvaart van wel bijna 2 uren werden we beloond met een bezoekje door een grote school dolfijnen en even later door een grote Walvis van wel 20 meter lang. Adembenemd.
Op de terugvaart is Mieke wel wat misselijk geworden wat haar de gevleugelde woorden opleverden "nooit meer". 5 uur varen was wel wat lang maar volgens mij toch de moeite waard.

Vanavond terug wat klank en lichtspel gevolgd door een serieuze regenvlaag. De bliksems zijn hier echt heel mooi om te zien. Gelukkig duurt alles maar een uurtje en droogt alles snel terug op.

Voilà zo zijn jullie terug mee met ons verhaal.

Voor zij die willen zetten we skypelijn open op 20/7 vanaf ongeveer 1430 uur (Belgische tijd)

Tot dan

KMJB
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!