UPDATE!! Eerste bericht uit de Vs

Door Bob, Janetta, Guus en Karlijn - 10-07-10 01:11 Hoi allemaal,
We zijn net aangekomen in Las Vegas. Wat is het hier ontzettend heet!!!! Het is nu 4 uur in de middag en we staan op camping Circus Circus. Toepasselijke naam want Las Vegas is een circus. We gaan straks de Strip op waar alle casino's aanliggen. Ik ben erg benieuwd.

Even kort over de afgelopen dagen. De vlucht naar San Francisco verliep zeer rustig, dus dat was lekker. De kinderen hebben de hele vlucht op hun eigen TV filmjes zitten kijken en zich dus uitstekend vermaakt. Aangekomen duurde het nog een behoorlijke tijd voor we door de douane waren, maar dat was te verwachten. Toen met een idiote taxi chauffeur naar het hotel gegaan. Daar zijn we meteen de stad in gegaan en hebben wat rondgelopen, maar de vermoeidheid begon toe te slaan en nadat we wat gegeten hadden zijn we terug naar het hotel gegaan om te slapen, 6 uur plaatselijke tijd, maar voor ons gevoel 3 uur in de nacht.


De volgende ochtend waren we natuurlijk erg vroeg wakker  en omdat de taxi die we besteld hadden ook vroeg was, waren we al om kwart over 8 bij de camper verhuurder. Daar ging het redelijk vlot en konden we al snel wegrijden, doodeng, zo'n grote camper (en dan hebben we nog lang niet de grootste). We rijden eerst naar een supermarkt in de buurt en slaan daar voor een week eten in, want we gaan meteen de bush in zonder winkels. Om 12 uur kunnen we dan echt op weg. Eerst nog wel druk de stad uit, maar al gauw wordt het rustiger. Tegemoedkomend is het veel drukker want het was een vakantiedag voor de amerikanen vanwege de 4e juli. 

Om 4 uur zijn we op onze eerste camping aan de rand van het Yosemite national park. Een erg mooie camping midden in het bos. De bomen zijn hier enorm hoog en het barst er van de eekhoorns. Die zijn zeer brutaal en eten zowat van je bord. Eerst moeten we de hele camper nog inrichten want we hebben alle tassen en boodschappen zo erin gezet, dus is het nog een puinhoop. De kinderen kunnen ondertussen lekker in het bos spelen. Al is het nu behoorlijk warm, 's avonds koelt het behoorlijk af en 's nachts is het zelfs aardig koud, maar wel lekker slapen.


De volgende 2 dagen gaan we het park in en gaan o.a. naar Glacierpoint , een schitterend uitzichtpunt over het park en enorme stijle bergen. Ook maken we een korte wandeling naar een meertje.

Op donderdag gaan we naar Mono Lake en moeten dan eerst over de Tioga pas. Een schitterende weg, waarbij we op zo'n 3000 m komen. Hier ligt hier en dan nog sneeuw tussen de bomen. Beneden gekomen veranderd het landschap enorm en zien we meteeen het meer liggen. Dit is erg bijzonder omdat het een erg zout, alkalisch meer is. Aan de rand heb je allemaal tuf steen formaties. Heel poreus steen. Het stikt er van de meeuwen en omdat het zo zout is, ruikt het naar de NL kust.

Vanmorgen zijn we vroeg op weg gegaan naar Las Vegas. We mochten niet door Death Valley van de verhuurder omdat het daar te warm is, dus zijn we erom heen gereden, maar ook hier is het warm. Gelukkig hebben we een goede airco, dus is het uit te houden. De hele weg hier naar toe waaide het wel enorm hard, waardoor Bob moeite had de auto op de weg te houden. Ik heb (nog) niet gereden en ik denk dat ik ook niet ga rijden. De camper rijd wel wat zwaar, maar het is wel superleuk. Waar we ook erg van genieten is van de koelkast aan boord, altijd koud drinken...

Ik denk dat ik het er maar even bij laat. Morgen gaan we naar de Grand Canyon, waar we 4 dagen blijven. Als ik het goed heb hebben we daar ook weer internet.

Liefs Bob, Janetta, Guus en Karlijn

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie