UPDATE!! Grand Canyon

Door Bob, Janetta, Guus en Karlijn - 13-07-10 23:53 Hoi allemaal,
We zijn net aangekomen op de camping in Monument Valley. In de Grand-Canyon bleken we geen internet te hebben.

Eerst nog even over Las Vegas. Wat een circus is dat. We hebben er een tijdje rondgelopen en konden in een van de hotels zelfs de uitgang niet vinden. Waar je binnen komt staan enorme airco's aan en is het bijna koud, wat de overgang met buiten nog groter maakt. We zijn in het adventuredome van het circus-circus hotel geweest, maar de kinderen waren zo onder de indruk dat ze nergens in wilden. Guus wilde heel graag een stoere pet en Karlijn een cowboy hoed dus zijn we allemaal winkeltjes afgeweest. Karlijn had er snel een gevonden maar Guus zocht een heel speciale die we gelukkig uiteindelijk vonden. Toen zijn we nog naar Treasure island gegaan, een enorm hotel met buiten een piratenshow. Eigenlijk stelt het niets voor maar met een hoop rook, vuur en water maakt het voor de kinderen erg leuk. Uiteindelijk liepen we rond 9 uur 's avonds terug naar de camping en was het nog steeds bloedheet. We hebben de hele nacht de airco aangehouden.

De volgende morgen zijn we al vroeg vertrokken richting de grand canyon, maar eerst passeerden we de Hoover dam. Erg indrukwekkend. Voordat we erop mochten werd eerst onze camper onderzocht. Ze zijn bang voor terroristische aanslagen, dus alle compartimenten moesten even open. Het was nog maar 8 uur in de morgen, maar langer als een kwartier hielden we het niet uit op de dam, zo heet. De weg verder was mooi en we namen ook nog een stukje route 66 mee, dat wilde Guus heel graag. Alleen het stelt eigenlijk niet zo heel veel voor.
Tegen 2 uur in de middag waren we op de camping in Grand Canyon Village, wat bestaat uit alleen maar hotels en campings. We hadden een lekkere plek met bomen zodat er ook wat schaduw was. Bovendien was het tot onze verrassing helemaal niet zo warm, dus konden we lekker buiten zitten.

Het park heeft een fantastisch systeem van gratis shuttle bussen, zodat je de camper gewoon kan laten staan en overal op en af de bus kan. 's Avonds hebben we die genomen om naar de zonsondergang over de canyon te gaan kijken. Het is werkelijk onbeschrijvelijk hoe mooi dat is. Ondanks dat de zon in wat wolken verdween waren de kleuren van de rotsen heel bijzonder.

Het is eigenlijk heel raar als je daar staat, want de plaatjes ken je al, maar nu sta je daar zelf. Ook de kinderen vonden het mooi. Toen de zon onder was (half 8 in de avond) werd het al snel donker en zijn we terug gegaan. Het was heerlijk weer om nog lekker buiten te zitten.

De dag erna hebben we weer de bus genomen en  nu naar een weg waar je niet met eigen auto mag komen. We namen steeds een stukje de bus en dan liepen we weer een stuk langs de rim tot een volgende bushalte. Op een gegeven moment vond ik het pad langs de rim wel erg stijl worden en hebben we een stukje over de weg gelopen.Het begon wel steeds donkerder te worden en we waren net op tijd bij een cafeetje voordat het begon te regenen en beetje onweren. Het is erg leuk om zo steeds weer een ander stukje van de rim te kunnen zien.

De derde dag zijn we ontzettend vroeg opgestaan om de zonsopgang te zien. Hiervoor moesten we om kwart over 4 op en hadden de bus van half 5. Er waren maar weinig mensen op de bus. We gingen weer naar een andere plek maar daar waren ze mee aan het werk en we konden eerst het pad langs de rim niet vinden. We kregen al behoorlijk de smoor in, want je staat niet voor niets zo vroeg op, maar gelukkig hadden we hem op tijd gevonden. Ook dit was weer heel bijzonder. Eerst ligt de canyon nog helemaal in het donker en zie je hem vaag, maar hoe hoger de zon komt te staan hoe meer kleuren er komen, echt prachtig. Toen namen we nog weer even de bus voor nog weer een andere plek waar we even koffie dronken, want die had ik als verslaafde nog niet gehad, dus wordt het wel heel zwaar. De rest van de dag duurde hierdoor erg lang, maar een beetje zo bij de camper hangen is ook wel eens lekker. Wat ik nog vergat is dat we elke avond een soort rendieren rond de camper hadden lopen, die heten hier Elk. Ze zijn behoorlijk groot met enorme geweien, erg mooi om te zien.


Vanochtend dan zijn we weg gegaan en naar Monument valley gereden. We reden al gauw een indianenreservaat binnen. Het is hier een en al woestijn, toch eigenlijk schandalig dat de indianen hier weggestopt zijn. Maar het is wel fantastisch mooi. Onderweg kwamen langs de Little colorado canyon. Hoe dichter we in de buurt van Monument valley kwamen hoe roder de rotsen worden. Uit de verte zie je dan de grote rotsen uit de grond oprijzen. Prachtig, ook hier weer dat je al vaak de plaatjes gezien hebt en zelfs uit films. We staan nu op een camping met rode rotsen en rode grond. De kinderen zijn nu aan het zwemmen, dus dat is lekker voor ze. Vanavond gaan we een sunset jeep tour maken o.l.v. een indiaan. Ik ben erg benieuwd. Het is hier ook behoorlijk warm, maar beter als in Las Vegas.

Tot de volgende keer maar weer.

PS Ik was vorige keer vergeten aan te klikken dat ik een berichtje had gestuurd, dus het kan zijn dat jullie die gemist hebben.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie