UPDATE!! Jeep tour Monument valley

Door Bob, Janetta, Guus en Karlijn - 15-07-10 06:15

Gisteravond hebben we een fantastische jeeptour gemaakt bij zonsondergang. We moesten ons om 6 uur melden in de lobby van het View hotel wat net in het Navajo park is. Navajo is een indianenstam. We zagen al snel onze Indiaanse chauffeur. Naast ons gingen nog 2 Amerikanen mee. Van een van hen was ik bang dat hij de jeep zelf al niet zou halen en ik keek ook even maar niet hoe hij zich erin weest te wringen, want ik hoorde een hoop gesteun. Er waren stoeltjes boven de laadbak van een pick-up truck geplaatst, je zat dus eigenlijk buiten.


De kinderen vonden het meteen al geweldig. Alle wegen in het park waren van zand en dan woestijnzand, dus het was een hoop geslip. Ik was tenminste blij dat we het niet met onze eigen auto deden. Voor wie Monument valley niet kent, de berg in het logo van Tioga tours hierboven is een van de pieken van de vallei. Het is een enorme vlakte met allemaal rotsen die recht omhoog komen, heel bijzonder. De jeep stop[te zo nu en dan zodat we de gelegenheid kregen foto's te maken want al rijdende ging dat bijna niet. Dit is ook de vallei welke heel vaak dienst doet als achtergrond in films, o.a. die van John Wayn en dus waren er allemaal gedenk punten. Ook was er op een gegeven moment het uitzichtspunt wat gebruikt is in de Marlboro reclame.


Onze chauffeur was een heel bescheiden man. Op een bepaalde stopplaats waar een enorm grote wand was met daarboven een door de natuur gevormde boog van steen, liep hij naar een bepaalde hoek. Hij riep dan niet dat we daar eens moesten komen kijken, maar toen we erheen gingen bleek dat er allemaal oude rotstekeningen waren en ook nog een restant van een indianen huisje.
Even verderop was een soort klimduin maar dan van rood zand, erg leuk voor de kinderen om vanaf te rollen (kun je je voorstellen hoe ze er daarna uitzagen...) Ook hier was weer een enorme overhangende rots met een boog erin. En toen pakte onze indiaan zijn fluit en ging daar zitten fluiten, dat was echt fantastisch. De stilte daar, want er was verder helemaal niemand en dan dat serene geluid van een fluit, echt geweldig. Bij een volgende stopplek was de rots een soort kom met bovenin een gat. Hij liep helemaal naar de wand toe en ging vervolgens op zijn rug naar boven liggen kijken, dus deden wij dat ook maar. Het bleek dat de indianen dat als een adelaar beschouwden. Het gat was het oog en de rots eromheen de kop. Omdat het zo'n kom was klonk het er enorm hol en toen ging hij een lied voor ons zingen, ook weer heel bijzonder. Hij vertelde ook veel over het indianenvollk met zijn gewoontes. Bv indianen bouwen hun huizen altijd zo, dat de ingang op het oosten zit, zodat ze 's morgens de zon zien opkomen.
Vanaf half 8 ging de zon echt steeds lager staan en toen de kleuren van de rotsen, zo ontzettend mooi, want door de ondergaande zon, kleuren ze rood. en doordat het ook gedeeltelijk bewolkt was, krijg je steeds veranderde kleuren. Eigenlijk precies als in het logo van Tioga, dus niets gefotoshopt.
Over half 9 waren we terug bij het hotel en toen was de zon ook onder. Dit was wel indrukwekkend, ook de kinderen hebben het ontzettend leuk gevonden.
Tegen 9 uur waren we op de camping en was het nog steeds erg warm.
Ook de hele nacht is het warm gebleven. Vanmorgen zijn we weer vertrokken en gedeeltelijk dezelfde weg terug gegaan. Onderweg zijn we nog bij het nationale monument Navajo geweest, waar je een oude nederzetting welke onder een rots zit kon zien.

Nu zijn we in Page gearriveerd, wat aan Lake Powell ligt, een enorm stuwmeer ten westen van  Las Vegas. Het is hier erg warm en morgen verwacht men 41 graden. Vanavond hebben we na het eten nog in het meer gezwommen, dat was wel even lekker om af te koelen. Terug bij de camper merken we nu wel dat het (voor het eerst) een beetje luidruchtig is. Hopelijk wordt dat straks beter. Morgen gaan we hier ook een jeep tour doen, nu naar Antelope canyon, wat ook weer prachtige kleuren schijnt te hebben.

Groetjes van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie