Lake Louise 07-07-10

Door Knoppert - A long time ago Om 06.00 uur wakker.  Ontbeten, koffers reorganiseren en uitchecken.
We hebben highway 1A genomen, de provinciale weg. Onderweg stonden gemsen midden op de weg. Echt een picture moment. Iets verderop lagen 4 edelherten langs de weg te herkauwen. Geweldig!!!


Helaas geen beren en mooses gezien. Maar het houdt ons onderweg wel bezig en zo is autorijden langs een lange weg wel spannend en vliegt de tijd voorbij.
We zijn langs Lake Louise richting Field gereden. Op deze weg is er een afslag naar Takakkaw falls. Een ontzettend mooie waterval. En zoals het meestal gaat; je auto parkeer je dichtbij, je loopt hooguit een kwartier en je staat onder de waterval!! Onze meiden vinden het op deze manier erg prettig om steeds dingen te gaan bekijken. En de waterval vonden ze dus ook zeer indrukwekkend.
Na deze wandeling zijn we terug naar Lake Louise gereden maar hebben Moraine Lake aangehouden. (Het was qua parkeren druk bij L.Louise en hebben dat voor later op de dag bewaard) Het is verder rijden maar wat een meer!! Deze is donkerder blauw dan Louise en minder toeristisch. We hebben daar heerlijk rond gewandeld.
 
Moraine lake
Vervolgens zijn we naar L.Louise village gegaan. De village is een klein shopping centre met een tankstation en hotels erom heen. Het is erg toeristisch en duur.
We konden om 15.00 uur inchecken in Lake Louise Inn. Echt een aanrader, wat een mooi hotel. In vergelijking met Banff is dit ware luxe. Geen krakende bedden en een mooi en schoon restaurant.  Gelijk maar even een wasje gedraaid en ondertussen met hotelgasten gesproken. De meiden lagen binnen in het zwembad en vermaakten zich prima.
Aan het eind van de dag zijn we naar Lake Louise gereden. Het parkeren ging een stuk beter maar ik vond het nog steeds druk. Het meer is ook schitterend maar toch anders dan Moraine Lake.
Terug in het hotel lekker gegeten en daarna slapen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!