Jasper 08-07-10

Door Knoppert - A long time ago Weer om 6 uur wakker. Het voordeel van vroeg wakker is dat je vroeg op pad gaat en nog wildlife kan zien.
Om 08.30 reden we op de 93 richting Jasper. Het was qua verkeer nog erg rustig dus kans op wildlife aanwezig. Opletten dus. Voordat we het doorhadden liep er een zwarte beer door de goot langs de weg. Helaas zat er een auto te dicht achter ons en konden we niet gelijk remmen en keren. Verderop hadden we hetzelfde met een hert. Dus geen foto's maar wel gezien!
Tegen 11.00 uur waren we bij Colombia Icefields. Wat een uitzicht en o zo indrukwekkend. De gletsjer smelt erg hard. Het was vandaag dan ook 15 graden en het smeltwater stroomde hard. We liepen daar gewoon in onze korte broek. Je wordt daar wel erg bewust hoe het nu op deze aarde gaat. Trouwens op het nieuws was het in Oost Canada extreem warm, wat ze daar niet gewend zijn.  Dan besef je wel dat de wereld veranderd. En dat is op deze plek bij de gletsjer ook overduidelijk.

De volgende stop was bij Athabasca falls. Ook erg indrukwekkend. Met geweld komt dat water naar beneden en slijt hele gaten en grotten in de bergwanden. Beneden bij de falls gingen mensen raften. Dit willen wij morgen ook gaan doen dus even kijken hoe dat gaat. Volgens mij valt het wel mee.
Rond 14.00 uur waren we bij Marmot Lodge, het hotel, en konden al inchecken. Het is 30 graden!! We zijn naar Jasper gereden om het raften te boeken. Waarschijnlijk is het hetzelfde als we gezien hebben. Natuurlijk even de souvenirswinkeltjes door op zoek naar een beren shirt. Nog steeds niet gevonden. De prijzen gaan hier wel omhoog in vergelijking met Banff. Lekker een ijsje gekocht en bij de supermarkt water en Mountain Dew (lijkt op 7up). Terug in het hotel zijn we allemaal gaan zwemmen. Enne 6 uur etenstijd, gegeten in het restaurant bij het hotel.
Het is 20.00 uur als ik dit schrijf en iedereen ligt lekker een spelletje te doen of te puzzelen. Morgenvroeg vroeg op want we worden om 08.50 uur opgehaald met een schoolbus om te gaan raften. (we kregen korting bij het boeken omdat het hotel ons dit adres aangeraden heeft. Dus tip: bij de receptie vragen waar je het beste kan boeken)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!