Clearwater 10-07-10

Door Knoppert - 29-07-2010 20:02 Lekker op tijd wakker. De boel ingepakt en uitgecheckt. In Jasper bij de bakker ontbeten.
Op weg naar hwy 16 staan we in een file!! Heel apart, dit hebben we hier nog niet meegemaakt.
Op de 16 hebben we gestopt bij Mount 'Robson. In het info centre kregen we de tip om op de blue river wildlife te gaan kijken. We komen er langs dus gaan we doen.
De prijs was even slikken maar wat wij hebben gezien is onbetaalbaar.
Met een speedboot zijn we over de blue river langs de kust van het meer gevaren. Daar zagen we eerst moeder bruine beer met 3 jongen. Deze zaten boven in een boom. (Het is uitzonderlijk dat een bruine beer 3 jongen heeft waarvan 2 zwarte en 1 bruine.) Er kwam een zwarte beer in het territorium van haar en deze heeft ze al luid brullend weggejaagd. Haar jongen kwamen uit de boom en zijn samen met haar dieper het bos ingegaan. Vervolgens kwamen er nog 2 zwarte beren waarvan wij het vrouwtje een tijd hebben gevolgd.(we zaten ongeveer 10 mtr hiervan af!) Ondertussen vloog er een adelaar over ons heen. Omdat we zo met de beren in de weer waren hebben we geen foto van deze mooie vogel kunnen maken.

Na de beer met rust te hebben gelaten zijn we naar een waterval gevaren en zijn een stukje opwaarts gelopen. Daarna teruggevaren naar de auto.
We zijn verder gereden naar Clearwater. Hebben in Wells Gray Inn ingecheckt, de koffers op de kamer gelegd en weer in de auto gestapt. We willen graag de Helmcken falls zien. Het is een uur het Wells gray park inrijden (gratis park) Deze waterval is 3 x zo hoog als Niagara. Geweldig! Het barst alleen van de muggen.

Helmcken Falls
Helaas is onze oudste dochter ziek geworden en zijn we gauw weer naar het hotel gereden. Zij is in bed gaan liggen en de jongste is in de hottub gaan zitten. Het hotel doet meer als een truckersmotel aan. Het is echt wel een prima hotel, het is schoon, restaurant eten is goed en het personeel zeer behulpzaam maar het exterieur doet anders vermoeden.

O ja wat ik vergeten ben. We zijn vandaag van Alberta naar British Columbia gegaan en hebben er 1 uur bij gekregen. Het verschil met Nederland is nu 9 uur.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan