Tofino 13-07-10

Door Knoppert - A long time ago

We hebben eindelijk uitgeslapen. De meiden waren lekker aan het luieren, wij gingen op zoek naar een ontbijt. Schuin achter het motel zit een bakker. Ook biologisch gebeuren. We hebben met z'n tweetjes lekker buiten in het zonnetje ontbeten en voor de meiden ontbijt meegenomen.
Tofino is een leuk klein dorp. Gericht op toeristen maar wel eigentijds gebleven. Geliefd bij surfers met oude VW busjes bijna hippie achtig en skaters. Het motel heeft een galerij waar je heerlijk over de baai uit kan kijken en de doorgaande weg. Er staan stoelen en tafels waar je voor je kamer lekker kan ontspannen. Lekker kneuterig, de eigenaar is de hele dag in de weer met het schoonhouden van het motel. 
Anyway, in de loop van de ochtend zijn we het dorpje gaan verkennen. We hebben een whale watch voor morgen besproken (je krijgt korting als je aangeeft dat je bij Schooner logeert) 
Naar het haventje gelopen, winkeltjes bekeken en lunch bij de supermarkt gekocht. Deze op het balkon/galerij van het motel opgegeten. Een wasje gedraaid en naar Ucluelet gereden. (drie kwartier) Langs de oceaan naar een vuurtoren gewandeld. Door het kleine Ucluelet gereden en terug naar Tofino. De meiden hebben aan de overkant van het motel een ijsje gehaald. Daarna zitten hartenjagen op het balkon. Met etenstijd wilden we gaan eten aan de haven. Helaas voor ons én het restaurant hebben we het restaurant voortijdig verlaten. De serveerster dacht ze alle bezette tafels wel kon bedienen (waarschijnlijk voor fooi) maar vergat dat ze de eerder binnengekomen gasten wel eten moet brengen en niet moet laten wachten totdat een heleboel later gearriveerde gasten al bijna hun toetje op hadden. We zijn dus uit het restaurant weggelopen!! Oei wel hilariteit maar ik had het vermoeden dat haar andere collega's het niet zo erg voor haar vonden. Tja wat ga je dan eten. Bij een surfkot een heerlijk broodje Dönner en pizza.
We hebben de zon zien ondergaan en zijn teruggelopen naar het motel. Even tv kijken, mail checken (gratis wifi) en slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!