Great Basin

Door de van der Schueren - 19-07-2010 05:26

Zaterdag 17 juli
Een langere dag voor de boeg in termen van autorijden. Zo'n 200 mijl. Vroeg opstaan en vertrekken. Ons bakbeest rijdt zo' n 4 kilometer op 1 liter benzine, dus we jagen er vandaag wat gallons doorheen (1 gallon is ongeveer 3,8 litere en kost ongeveen $3,20).
We rijden over lange wegen door woestijngebied. Eén weg heeft een uitzicht van 25 km rechtdoor: eerste de berg af en 'aan de overkant'  weer de berg op. Schitterende uitzichten: grootse leegheid. We komen nauwelijks andere automobilisten tegen, ondanks dat het hier natuurlijk ook hoogseizoen is.

We arriveren rond het middaguur al. Great Basin is ook weer een natuurpark (uiteraard) met hoge bergen en fraaie natuur. Wat het bijzonder maakt is een groot stelsen van onderaardse gangen en hallen. We gaan meer op een toer om dat eens te bekijken. We zien de beroemde stalagmieten en stalagtieten. In België hebben we ook diverse van dit soort onderaardse ruimtes bezocht; het lijkt op elkaar.

's Avonds rijden we door naar Ely (staat Nevada) en zetten de camper stil op ♪0én van de plaatselijke campings. Ely is 'beroemd' om zijn koperwinning; in de omgeving is de grootste open kopermijn ter wereld. Een twijfelachtige eer, want er wordt wel het nodig voor kapot gemaakt.

Zondag 18 juli
Vandaag een rustdag, na vele dagen bezig zijn en reizen. De kinderen raken daardoor niet uitgerust enm vnden het vele reizen niet fijn. Liever lange tijd op één vast plek. Maar ja., dat kan nu eenmaal niet als je door de USA trekt.
In de buurt (McGill) is een bron, waar ze een natuurlijk zwembad van hebben gemaakt. De middag spenderen we daar dan ook, in aangename warmte, half bewolkte luchten, zwemwater van prima temperatuur. Een nietsdag.
Morgen wederom een grote reis, ditmaal van 300 mijl, naar het natuurpark Oh-Ridge. Bij dat park ligt ook het June-lake. Oh-ridge ligt ten zuidoosten van van de oost-ingang van Yosemite, de volgende bestemming na Oh-Ridge. Daarna zijn de grote reisdagen achter de rug en zullen de reisafstanden op de dagen er na korter zijn.

Het is nu zondagavond, 9 uur. In NL begint de maandagochtend al weer. PLezier en succes met de hitte daar!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 23 nov @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan