reisverslag van Lotte, deel 2, t/m Yosemite

Door de van der Schueren - A long time ago

25-7-2010 Hier: 19.50

Sorry dat ik zo vet lange tijd niet heb getikt, echt ik weet het! Zal ik alles vertellen? Het is lang, maar samengevat. Nou ja, ik doe het gewoon.

Grand Canyon: We zijn naar de Grand Canyon gegaan, met de camper. Het duurde heel lang voordat we onze camper van Cruise America kregen. Het was ook heel lang rijden!!!!! We zouden twee nachten bij Grand Canyon slapen, was de bedoeling. Dat werd al gauw een. We sliepen bij een andere camping, en reden door. De eerste dag daar, toen we aankwamen, gingen we een wandelingetje maken. De dag daarna gingen we de Canyon in!!!!! Het was heel vreselijk!!! Je gaat eerst omlaag, dan moet je dat eind ook nog omhoog. Dat piep-eind!!! Tante Réne, je vindt het echt vreselijk!!!!!

Bryce Canyon: We kampeerden op een camping vlakbij Bryce Canyon, we gingen een wandelingetje maken op de eerste dag, de tweede gingen Tom, pap en mam een grote wandeling maken, wij (an en ik) gingen, of hoefden niet mee.

Great Basin: We bleven daar een tijdje. We gingen zelfs anderhalf uur de grotten in. Ondergronds!! Het was echt mooi! Mam had beloofd een ijsje te kopen voor ons, bleek het café dicht te zijn. En pap maar lachen en lachen en lachen, het hield niet op! Net alsof het gepland was. Poepoeh.

Juen Lake: We stonden op een camping, niet ver van Juen Lake. We gingen er vroeg heen. Het was een groot meer. Als je op het strand stond, zag je ergens een rots. Niet meer dan 100 meter er van af. Daar zwommen we heen en weer. Op die rots, die niet zo groot was hoor, kon je gaan staan en springen. Zelfs zonnen! Maar... het was best koud, het water. Zeker als je uit het water komt en in die ijzige wind belandt.

Yosimite (eer, eergister, eergister en gister): Yosimite is een van de mooiste nationale parken in Amerika. We gingen wandelen, klein en we zagen bronnen, zuiver en koud :). En we gingen een grotere wandeling maken, naar de grote bomen. Van wel 30 meter!!! Ze zijn reusachtig! En ze zijn wel 2000 jaar oud, sommige zelfs 3500 jaar oud. Voor het jaar nul!!!!! De dag daarna gingen we een grote wandeling maken. Naar de Vernal Fall. Dat ligt op een berg, een lastige wandeling. An, mam en ik zijn terug gegaan, maar het allerknapst: Pap en Tom zijn doorgelopen naar de Half Dome!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En ik zal je vertellen, dan doe je niet na!!!!!!!! Nou, volgens pappa's en Toms verhalen was er een jongetje van zeven!!!!!!!! Jeetje!!!!!! Da's onmogelijk, net als mensen die boven de 65 zitten!!! Ik viel zowat flauw. Op het laatst moest je dan op steuntjes omhoog, zo steil was het! En als je er dan verkeerd uitgleed, en je viel, dan was het gedaan met je. Wat ben ik blij dat pap en Tom veilig zijn teruggekeerd!

Dat was het tot nu toe. Best veel hè. EN dan te bedenken dat er nog heel veel campings tussen zitten. Nou ja, ik schrijf hier vanuit Mariposa, een sprookjesachtige zat. Lotte

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!