Carmel - San Francisco

Door de van der Schueren - A long time ago

Zondag 1 augustus Carmel

Het was koud vannacht. De kachel sloeg om 3 uur spontaan aan. We besluiten de kust beter te gaan bekijken en proberen Carmel te doorkruisen met een bijna 10 meter lange camper. Niet al te eenvoudig enaangezien we geen zin hebben in moeilijke dingen, besluiten we toch de zgn. 17 mile drive te gaan rijden. Dit is een particuliere weg (eigendom van een hotelketen) over een schiereiland ten noorden van Carmel waar de jetset woont. Dus behalve natuur bekijken we vooral de peperdure huizen. De weg komt op het strand uit. Deze keer zag iedereen de dolfijnen in de zee en verder op zagen we zeeleeuwen en zeehonden. Een prachtig gezicht!

Eind van de middag waren we weer terug op de camping, hoog in de bergen. De zon was niet echt sterk meer maar Lotte en Michiel doken toch weer het zwembad in. Tom ging weer aan de slag met zijn conditie en Annika en ik waren gewoon lui

Maandag 2 augustus Carmel - Monterey - Antony Chabot State Park

Vroeg vertrokken we richting Monterey, vanwege het aquarium. Na een wat lange wandeling (de camper kon niet in de buurt van het aquarium geparkeerd worden) langs de Monterey Bay zagen we weer heel veel zeehonden en een aantal zeeleeuwen. Erg leuk om de dieren tussen de plezierjachten te zien dollen. Het aquarium laat het leven in de Monterey Bay zien: zeeotters, pijlstaartroggen, blauwe vintonijnen, scholen ansjovis en sardientjes, prachtige kwallen, zeesterren, kreeftjes etc etc. Al het water in het aquarium komt uit de Bay. De dieren komen in de diverse aquaria goed tot hun recht, vooral in de 2 metershoge aquaria.

Hoewel de reisgids bepaalt niet enthousiast is over Monterey vonden we de waterkant met zijn eigen Fisherman's Warf erg leuk, natuurlijk ook de zeehonden en tot mijn grote verrassing zee-otters. Helaas vertrokken we aan het begin van demiddag voor onze laatate lange tocht naar Anthony Chabot (vlak bij San Francisco). De camping blijkt een heel eind van de bewoonde wereld te liggen, eerst berg op en dan weer een deel berg af. Helaas hadden we geen aansluitingen, wat even lastig leek in verband met het inpakken en schoonmaken. Het was jammer dat we er maar één nacht bleven, want het was/is een prachtige plek! Het ruikt er ook heerlijk naar o.a. eucalyptus. Begin van de avond kregen we ook nog bezoek van een aantal kalkoenen.

De avond ging vooral op aan inpakken, opruimen en wegooien, en natuurlijk het opstoken van ons laatste hout. En de Grote Dalmuti!

Dinsdag 3 augustus Anthony Chabot SP - Oakland - San Francisco

Vanochtend heel vroeg opgestaan. De heuvel was nog helemaal in mist gehuld. Op weg naar het toiletgebouw (staat een beetje afgezonderd) kwam ik een hele groep/troep/kudde/school (??) kalkoenen tegen. We weten niet zeker of het kalkoenen zijn, want ze hebben hele hoge poten en zijn niet zo dik als de Nederlandse exemplaren, maar toch. Loopt zo'n hele groep om het toiletgebouw heen, kreeg ik het gevoel van Jurassic Park. Nadat we alles hadden ingepakt, de hele camper hadden schoongemaakt en ons laatse afvalwater hadden gedump, vertrokken we richting Oakland om de camper in te leveren en ons nomadebestaan te beëindigen. Na wat gesteggel over geld (waar anders over) waren we toch in no-time klaar en tot onze grote verrassing stond er ook binnen 5 minuten een taxi klaar om ons naar San Francisco te brengen. Een rit van ruim een half uur en 100 dollar, maar nog voor 12 uur zaten we in onze kamers in het hotel in SF. Het hotel was een beetje vergane glorie maar verder prima. Het heeft bovendien een zwembad en een jaccuzzi. De middag hebben we verdaan met het ontrafelen van het transportsysteem van SF zodat we morgen richting downtown kunnen. Na een duik en eten was het al weer tijd om te gaan slapen. Maar daar kwam deze nacht niet veel van ....

Woensdag 4 augustus San Francisco

Op onze etage was ook een enrome groep Chinezen neer gestreken en die hadden vannacht veel te diep in het glaasje gekeken. Eerst werd er op de gang heel veel en hard gepraat en gelachen. Na vriendelijk te hebben gevraagd of ze niet naar hun kamers konden gaan, was het weer een tijdje stil. Tot 2 verdwaalde, zeer dronken Chinezen niet meer wisten welke kamer ze hadden en luid op onze deur begonnen te bonken. Woest heb ik ze weg gejaagd, maar even later was het weer prijs, rommelen aan de deur en daarna bonken. Zo ging het wel een uur door tot Michiel ontplofte. Via een retourtje lift heeft hij ze uiteindelijk in hun eigen kamers weten te krijgen en die Chinezen maar buigen alsknipmessen en wielsollie zeggen. Toen ik ging kijken in de kamer van Tom en Annika bleek dat de Chinezen zelfs in de kamers van hen waren geweest. Hoe dat kan is een raadsel, maar toen was voor ons de maat vol. We hebben security gebeld en na vele excuses was het daarna rustig, maar inmiddels ook ruim 4 uur geweest. De volgende ochtend ging Michiel zijn beklag doen en kregen we een enorme suite met aangenzende slaapkamer voor de kids op een andere verdieping. Maakt iets goed..

Daarna vertrokken we richting downtown. Omdat we gekozen hebben voor een hotel vlakbij het vliegveld, zijn we toch bijna een uur kwijt om daar te komen. Het bekimmen van de heuvels viel de kinderen zwaar en ook Chinatown kon ze niet echt bekoren. Gelukkig maakte Fisherman's Warf veel goed. Nadat we eten en drinken in de kinderen hadden gedaan ging het stukke beter. Het zijn echt Farla-kinderen! Er moest ook geshopt worden want we waren net helemaal voorbereid op het weer in SF: veel wind en koud! Het sightseeën was daarna zelfs leuk! Langs de San Francisco Bay richting Golden Gate (die veel te ver was en ook bijn geheel in de mist was verdwenen), daarna maar de meest kronkelige weg van SF. De weg was heel steil, zeer kronkelig (maar wij zijn haarpseldbochten wel gewend) en heel mooi aangelegd. Het is file-rijden naar beneden. Wij klommen naar boven alwaar we een collega van Michiel tegen het lijf liepen. De overlap tussen zijn en ons verblijf was een etmaal en dan weet je elkaar toch tegen te komen. Ondanks de drukte op de kabeltrams wilden we toch wel graag een ritje maken en na een uur gewacht te hebben, was het zo ver. Het ritje maakte het wachten meer dan goed. De beklimmingen maar nog meer de afdalingen zijn spectaculair. De kinderen hingen buiten aan de hangstangen en vonden het fantastisch. Ik was inmiddels verkleumd tot op het bot en wilde maar één ding: een warme Starbucks in. Gelukkig was die er op het einde van onze rit. Heerlijk: koffie en warme chocolade! We kwamen helemaal bij! De dag sloten we af bij Macy's omdat de schoenen van Lotte de dag niet hadden overleefd.

Donderdag 5 augustus San Franciso

Vandaag wordt er geluierd, vliegtuigen gespot, ge'dst', nog een laaste keer Grote Dalmuti gespeeld en ingepakt. Overmorgen zijn we helaas weer terug in Nederland.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!