Een bijzondere ervaring.

Door Canadareis - 13-07-2010 17:28 Gisteravond had ik een heel verhaal geschreven, maar helaas, voor ik het kon versturen ging er iets fout, waardoor ik hele stuk kwijt was. Erg frustrerend.
Maar goed, nu zal ik het dan nog eens proberen.

Maandagmorgen gingen we om 5.30 uit bed en om 6.00 gingen we met de bus naar de kerk van ds. Procee. (kwartier rijden) Daar stond de dominee ons op te wachten en hij was onze gids  deze  morgen voor een wandeling door het bos. Er zouden veel herten zitten. Helaas hebben we er geen gezien, wat ook niet zo gek was, want het was een groep van zo'n 70 personen. Niet gering en dat maakt veel te veel lawaai. Zo'n hert zou wel gek zijn als hij zich liet zien.
Het was overigens wel een heel mooie wandeltocht. Het weer was prachtig en de omgeving ook. Je ziet veel vruchten in het wild groeien, zoals: kersen, frambozen, druiven en pruimen.
We hebben wel een klein soort eekhoorn gezien, hier noemen ze dat een chipmuck.
Het was af en toe flink klimmen en dalen, dus onze ochtendgymnastiek hebben we wel gehad.

Nu ik dit zit te schrijven zitten er in een ander huisje dichtbij een heel stel van het jongerenkoor buiten. Ze hebben schik voor 10 en af en toe wordt er een stuk uit de sound of music gezongen. Erg leuk om te horen zo buiten.

De airco bevalt mij niet echt, ik blijf maar een verstopte neus hebben en een rauwe keel. Ben blij dat we dat thuis niet hebben. Gelukkig heeft Krijn er geen last van.

Na de wandeling gingen we lekker ontbijten. Dat is altijd zeer uitgebreid. En lekker en elke morgen toch net weer anders. Daarna de dagopening en mededelingen.
Om 10.00 gingen we weer in de bus naar een park. Het heette Christie's Lake. Eigenlijk zouden we daar een wandeling maken, maar het begon te regenen dus de meesten gingen onder een overkapping zitten en daar werd gepraat, gelachen en spelletjes gedaan. Brina en ik gingen lekker zwemmen. Het water is net zo nat als de regen,  dus dat maakt dan niet uit en je kleren blijven droog. Er waren allemaal hokjes om je te verkleden. Best luxe hoor. Het water was heerlijk, ik knapte er echt van op.
We hebben nog een hele tijd met een paar kinderen van onze buschauffeuse gebald in het water.  Dat was ook erg leuk. Ze praatten honderuit en zo snel dat je toch best moeite moet doen om het te kunnen volgen. We hebben daar ook een broodje gegeten. Om half 3 reden we daar weer weg.
Thuis heb ik gauw gedouched en even naar huis gebeld. Bob maakt het nog steeds er goed, gelukkig.

Om 4 uur werden we opgehaald voor de Meet en Greet. We gingen met een groep van 11 personen met een man mee naar zijn huis. Ze waren met 3 auto's (vader en 2 dochters). Dit was een ontzettend leuke ervaring. Ze deden enorm hun best om het ons naar de zin te maken. Ze hadden een uitgebreide Canadese barbeque verzorgd. Het was echt heerlijk. De mensen waren aardig en erg gastvrij. Ik mocht het huis nog bekijken. De jongste dochter had eht over een quad. En ik zei dat ik daar nog nooit opgezeten had en  dat dat een van mijn stille wensen was. Toen bleek dat ze zo'n ding hadden en ik mocht er op rijden. Dat was echt zo gaaf. Ik heb er vreselijk genoten. Dwars door het land en een braakliggend gedeelte. Daarna nog vol gas een stuk over de weg. Echt geweldig.
Krijn had het ook heel erg naar zijn zin. Hij praatte over van alles en nog wat (in het Engels) en was geheel in zijn element. Hij kreeg nog een compliment dat zijn engels zo goed was. En ik eigenlijk ook, terwijl ik het lang niet zo goed kan spreken als Krijn, wel verstaan.
Om 10 uur werden we weer thuis gebracht en daar waren we om half 11.
2 van onze huisgenoten hadden het een heel stuk minder getroffen. Dat vond ik wel sneu, vooral als je het zelf zo geweldig getroffen hebt. Gelukkig was bijna iedereen enorm enthousiast.

Vannacht hebben we heerlijk geslapen. We konden uitslapen, want het eten en alle andere dingen waren een uur verzet, dus konden we lekker uitslapen. Verder houden we ons vandaag rustig. Vanmiddag gaan Krijn en ik nog naar mensen die Krijn zondag in de kerk ontmoet heeft. Daar waren we uitgenodigd. We worden om 4 uur opgehaald.
Omdat het regenen gaat vandaag, is de het programma drastisch veranderd, maar de dingen die je kunt kiezen, trekken ons toch niet echt aan. Dus is het leuk dat we toch nog weg gaan.

Nou dat was het weer.

Groetjes,

Krijn en Arianne
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan