Dag 20

Door Hans Marianne Linda en Petra - 30-07-2010 07:28  

Donderdag, 29 juli 2010       Apachetrail, papa had gelijk

Sedona was echt een mooi/leuk stadje, zelfs de ontbijtruimte zag er leuk uit. Maar, zoals al de hele vakantie, geen rust maar door naar de mooie plekken aan de westkust. We gingen dus op naar de Apachetrail.

Maar eerst zijn we nog naar twee nationale parken/monumenten gegaan, Tuzigoot en Montezuma Castle. In Tuzigoot werden we verwelkomt door een ranger die zo zacht en langzaam praatte dat we dachten dat de wereld stopte. Achteraf denk ik dat hij zo langzaam sprak om ons iets langer in zijn visitor center te houden aangezien er bijna niemand was. De plek was ook niet zo heel erg interessant. Buiten het kleine visitor center was lag een nagebouwd indianen dorp, tenminste hoe ze dachten dat het eruit zag. Maar we hebben al zo veel indianen huizen gezien dat een nagebouwde onze harten niet echt meer kon verwarmen. Dus op naar het volgende park, Montezuma Castle.

Dit park, waar ook een indianen rost woning staat, was wel authentiek. En daardoor ook een stuk leuker om te zien. Bizar was wel de vergelijking, in het visitor center, tussen de ontwikkeling van de indianen ten opzichte van de ontwikkelingen in Europa. Hier bouwde ze nog provisorische cliffhouses terwijl de Notre Dame al hadden. Naast dit “kasteel” hebben we niks gezien, niet eens de ratelslangen die ik zo graag zou willen zien.

Lunchen hebben we gedaan op een redelijk verlate strandje aan het Roosveld lake, een stuwmeer. Redelijk verlaten omdat er nog een ander stelletje was. Maar die hebben heel lang achter hun jetski gezwommen. Ik vraag me af wat ze daar zo lang deden ;)

Bij dit meer begon de Apachetrail. Deze onverharde weg was wel echt heel mooi en dat is precies zoals papa al zei. Het landschap is hier wel echt heel anders dan wat we al eerder hadden gezien. Overal allemaal verschillende cactussen in een prachtig rood berglandschap. Halverwege deze trail was het plaatsje tortilla flat, wat eigenlijk geen plaatsje is maar een straatje van 4 huizen. Toch sprak het wel heel erg tot de verbeelding aangezien het er echt uitzag als een oud cowboy stadje, wat het ook claimt te zijn.

Toen we van de trail afkwamen, kwamen we langs Gohst Town of Goldfield. Dit is een stukje grond waar nog een oude goudmijn ligt met zijn oorspronkelijke huisjes. Weer zo’n heel vet cowboy dorpje. Zelfs de “Lucky Luke cactussen” stonden op de goede plekken. We hebben hier een toch door de mijnschat gehad. Dit was echt een heel leuke rondleiding. Het leek wel een acteur van Disney zo leuk pakte deze man het aan. Na heel wat gelachen en geleerd te hebben, er ligt nog steeds goud in de mijn die helaas onderwater ligt, hebben we heerlijk Lemonade gedronken. En toen op naar Scottsdale.

Scottsdale is all about golf en luxury. Zelfs in de achtertuin van onze luxe huisje wat onze hotelkamer is, ligt een green waar je kan putten (dit is golftaal voor de mensen die het niet snappen). Overal rond om de luxe hotels liggen grootte golfterreinen. We hebben net bij BBQ Scottsdale gegeten, wat het enige restaurant is wat niet super duur is. Heerlijke hot barbecue spareribs gegeten bij een super aardige man. Mijn mond brand en mijn lippen zijn opgezwollen maar het was heel erg lekker.

Morgen gaan we weer verder en weg uit dit luxe ressort. Op naar Tuxson en papa weet nu dat hij in elk geval vandaag een keertje gelijk heeft gehad. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan