Dag 29

Door Hans Marianne Linda en Petra - 08-08-2010 06:42  

7 augustus 2010,           Laatste dag USA

San Francisco is een stad aan de kust en daardoor eigenlijk altijd bewolkt in de ochtend. We mochten dus uitslapen! En dit keer was het ook wel echt nodig aangezien we allemaal heel slecht geslapen hebben vannacht. We hebben om half 4 nog gezellig met z’n vieren liggen kletsen. Dus om 9 uur zijn we maar begonnen met het inpakken van onze tassen. Toen we daar bijna klaar mee waren was het tijd om echt te gaan beginnen aan de laatste dag Amerika.

For good olds sake, hebben we ontbeten bij een echt jaren 50 Amerikaans restaurantje. Pancake’s, ei met bacon, France toast en omelet waren ons heerlijk laatste ontbijtje. Het is toch raar dat je na een maand in een keer alles voor het laatste doet en dit was de eerste keer van de reeks. Na ons ontbijt zijn we naar een fietsverhuurbedrijf gelopen om, zoals je kan verwachten, fietsen te huren.

We hebben heerlijk door San Francisco gefietst ook al moet je de weg wel delen met mensen die totaal niet zijn ingespeeld op fietsen. Toen ik mijn bel gebruikte om in te halen, keek de fietser voor me verbaast rond maar besefte zich niet dat het van een fietser achter haar kwam en dat ze dan waarschijnlijk iets zou moeten gaan doen. We zijn eerst naar de Farmersmarkt gegaan. Dit is echt een super leuke markt waar je van alles, voornamelijk fruit, kan proeven. De sfeer was echt super, maar het zonnetje was dan ook heerlijk doorgebroken.

Vanaf deze markt, aan de baai, zijn we langs het water naar de Golden Gate Bridge gefietst. En hier was het koud!! Dus vesten aan en trappen zoals onze moeder ons dat geleerd heeft. Voor de mensen die niet weten hoe mama fietst: snel. De rit over de brug was echt heel erg leuk. Leuk omdat het gewoon leuk is om over de brug te fietsen en leuk omdat we een heel mooi uitzicht hadden over de stad, die echt veel groter lijkt vanaf de kust. We hadden ook nog een geluk, foto’s waar de brug helemaal op staat zonder zijn toppen in de mist!

Aan de andere kant van de brug ligt een leuk strandplaatsje, Sausolito. Ik kan me echt voorstellen dat als je in SF werkt je daar wilt wonen. Het was echt een soort poppenplaatsje. Maar goed, we zijn daar dus doorheen gelopen, hebben even de lekkere pruimen die we op de markt hebben gekocht gegeten en zijn toen naar de pont gegaan. Na de prachtige ferry tocht langs Alcatras en honderden zeilboten kwamen we weer aan op de kade van “the windy city”. Omdat het toch al redelijk laat was, en we het niet zo laat willen maken in verband met onze heel vroege vlucht, hebben we onze fietsen maar terug gebracht.

Toen we in Chinatown waren, bedachten we ons dat we misschien maar moesten gaan eten. Mama wilde een echte Amerikaanse hamburger dus zijn we weer naar een ander echt super standaard Amerikaans restaurant gegaan. Helaas viel het eten bij papa en mama een beetje tegen. Maar gelukkig vond Peet en ik het wel een succes. Ter afsluiting toch nog een milkshake met slagroom en kers naar binnen weten te krijgen.

Vol en voldaan schrijf ik nu dit verslag. Vannacht, of morgenochtend het is maar hoe je het wilt noemen, worden we hier om 4.20 lokale tijd opgehaald. Het was een echte top vakantie. We hebben ongelofelijk veel gezien en gedaan. We zouden nog wel een vakantie kunnen gebruiken om hier van tot rust te kunnen komen. Maar vooral ik ben heel erg blij dat ik weer naar mijn vriendje kan.

Bedankt voor al jullie reacties! Het was een genoegen om voor jullie te schrijven.

Groetjes,

Hans, Marianne, Linda en Petra

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan