Raften Beren en Hotsprings

Door vakantiepoel - A long time ago
16 juli – Raften
Vandaag was het de grote dag, we gingen raften! We stonden vol spanning op en gingen goed ontbijten, dit hadden we wel nodig, want we moesten veel arbeid verrichten… Na een korte uitleg en een demonstratie met uitvaller Michael, konden we beginnen.
Na de eerste paar golven hadden we de moed er al goed inzitten, Yvonne en Herman zaten voor in de boot en kregen gelijk al een sloot water over hun heen. Op een aantal stukken was het Kees die de boot de goede kant op moest sturen. Na 50 minuten konden we vermoeid, voldaan en doorweekt weer opgelucht adem halen, we hadden allemaal de rivier overleefd.
Raften
’s Middags konden we onze koelkast laten maken en ’s avonds hadden we eindelijk weer koud bier.

17 juli – Beestenboel, 5Km return en Hot Springs
Vandaag mocht Herman de route uitstippelen, en wat een goede keuze was dat! We begonnen onze tour richting Maligne Lake. Een prachtig gebied, waar weinig verkeer en veel wildlife is! Bij Medicine Lake hadden we direct de jackpot, een mooie zwarte beer langs de oevers van het meer, even later zagen we zelfs ook een kolonie otters mooi op de foto hebben kunnen zetten. Het meer zag er erg mooi uit, maar we wilden eerst Maligne Lake zien, want dat scheen het meeste gefotografeerde meer te zijn. Het meer zag er erg mooi uit, groot en uitgestrekt! Een mooie wandeling bracht ons nog naar een aantal andere kleine meertjes, wij dachten dat dit een leuk rondje van 5Km zou zijn, helaas was het 5Km heen en ook weer terug.
Nu was het tijd voor de Hot Springs, daar waren we wel aan toe, onze weg naar de Hot Springs werdt alleen nog een aantal keer onderbroken, een aantal berggeiten die bijna midden op de weg zaten en eigenlijk het hoogtepunt van de dag, een beer die dwars de weg over stak, we stonden er maar een paar meter vanaf! Het laatste beest dat we tegen zijn gekomen op de reis was nog een mooie grote Elk. Tegen de avond arriveerden we bij de Hot Springs, de baden waren gevuld met mineraal water uit de bergen, vol met calcium, magnesium, zwavel, zout en sulfaat konden we genieten van het heerlijke warme water (van 54 graden uit de bergen wordt het water afgekoeld naar 40 graden) en onze voeten hun welverdiende rust gunnen. Ook was er nog een bad van 10 en een bad van 20 graden voor de afwisseling en de bloedsomloop.
’s Avonds konden we genieten van een heerlijke barbecue, het vlees, de gepofte aardappelen, de maïskolven en de pizza’s smaakten ons erg goed!

18 juli – Roadtrip en beren
Vandaag hebben we onze Roadtrip vervolgd, we zijn op tijd vertrokken richting Mt. Robson, de grootste berg van Canada… We hebben maar heel even de bergtop gezien, hierna was hij gesluierd in de wolken.  McBride, het stadje dat niet verward moet worden met de McDrive, er is in McBride namelijk helemaal niets te halen. Een stukje verder op de weg van McBride naar Prince George hebben we maar liefst 3 beren gespot, allemaal netjes langs de weg! We zijn geëindigd net buiten Prince George op de RV Park Northland. De eerste nacht zonder kampvuur.
Beer!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Primeur! Bekijk de IMAX-film Into Nature's Wild tijdens onze infodagen
op 3 en 17 september
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!