14 t/m 17 juli

Door Soentken - A long time ago San Diego
Hotel Dana on Mission Bay

Dag 4:

Vandaag nemen we afscheid van Santa Monica en gaan richting San Diego. Onderweg hebben we een missie in opdracht van Mees... Ieder van ons mocht namelijk een wens indienen van wat hij of zij graag zou willen doen in Amerika. Mees wilde graag naar Legoland en laat dat nou net op de weg tussen Los Angeles en San Diego liggen. Na een rit van een uurtje of twee, arriveren we bij Legoland. De meiden volgen met lichte tegenzin, maar ook dit pretpark heeft genoeg te bieden om iedereen te vermaken. De eerste stop is in de Legoshop want Mees wil heeeeeeeeeeel graag de "Death Star" ( Star Wars lego voor de niet kenners) en om van het gezeur af te zijn, besluiten we die maar meteen aan te schaffen, maar helaas.....hoewel het assortiment groot is, de "Death Star" hebben ze niet! Na deze teleurstelling vervolgen we onze weg door het park. Met name het recent geopende waterpark is een succes. Hier komen de dames ook weer helemaal bij, dankzij alle aandacht van de lifeguards...

Na de dag in Legoland te hebben doorgebracht, vervolgen we onze reis naar San Diego en komen rond 8 uur aan bij ons hotel: The Dana on Mission Bay. Dit is het enige hotel dat we rechtstreeks hebben geboekt en....ja hoor we hebben een kamer met een 2 persoons bed en een uitrek bed/bank, we komen dus 2 slaapplekken tekort. Heel fijn. Wij naar de receptie met onze bevestiging en alle mailcorrespondentie die ik gelukkig heb meegenomen, maar het hotel is helemaal vol en we zullen dus de nacht met z'n zessen in een (overigens prima kamer met mooi uitzicht over de Mission baai) gaan doorbrengen... Ook de volgende nachten hier zullen we met z'n zessen in een kamer doorbrengen, want hoewel we de volgende dag naar een andere kamer verhuizen, is een kamer met 2 Queen size bedden en een pull-out sofa het enige wat ze voor ons kunnen doen. Nou ja best gezellig, met z'n allen op een kamer!

Om de dag af te sluiten, gaan we lekker eten bij het restaurant van het hotel. Een heel gezellig terras aan het zwembad en....John! John is een prettige surfboy die 's avonds wat bijbeunt als ober en dat doet hij met verve! Onze (lees de avond van alle dames) is weer helemaal goed! Vanaf het terras hebben we bovendien prachtig uitzicht op het vuurwerk waarmee Sea World elke dag afsluit. Kortom al met al toch nog een geslaagde avond..

Dag 5:

We beginnen de dag met een verfrissende duik in het zwembad en gaan daarna fris op pad. Vandaag gaan we Rob's wens in vervulling brengen. Hij wil namelijk graag het vliegdekschip de USS Midway in de haven van San Diego bezoeken. We gaan met de auto naar de haven van San Diego en onze  gps-reisleidster zet ons voor de Midway af. Heel indrukwekkend, zo groot als dit schip is. Toen het nog in dienst was van de amerikaanse marine bood het plaats aan zo'n 4.500 opvarenden en ca. 65 vliegtuigen/helicopters. Wij doen de audiotour die onder in het schip begint, daar waar de zgn. enlisted soldiers hun vertrekken hadden. Nou het voetvolk zat hutjemutje op elkaar zonder enige privacy en dat maandenlang. We kunnen ons voorstellen hoe dat moet zijn gegaan...Steeds verder naar boven worden de verblijven ruimer en luxueuzer. De captains en admirals verblijven zijn van alle gemakken voorzien! We zien de hangar (gigantisch) en de liften waarmee de vliegtuigen naar het dek werden gehesen, de stookruimtes (bloedheet), de machinekamers, etc. Boven op het dek staan vele vliegtuigen en helicopters ter bezichtiging opgesteld en ook de brug van het schip is te bezichtigen. Het uitzicht over de baai van San Diego is adembenemend mooi en het klimaat is er heerlijk; warm met een verfrissende bries. We brengen al gauw een uurtje of 3 aan boord van de Midway door en daarna gaan we de stad in. We parkeren de auto in de garage van Horton Plaza een grote shoppingmall in het centrum. Hier doen we wat inkopen (met name Victoria's Secret is hot), maar Mees is al snel klaar met inkopen en valt op een bankje buiten in slaap! We besluiten nog even het "Gaslamp quarter" te verkennen. Hierna zijn we echter nog niet helemaal verzadigd voor wat het shoppen betreft en we reizen af naar Fashion Valley. Helaas valt onderweg letterlijk onze reisleidster van haar voetstuk en is zij dusdanig bezweken dat we nog heel wat toeren moeten uithalen om later op de avond de weg naar het hotel terug te vinden.

Dag 6:

Deze dag begint met onze hopeloze zoektocht naar een nieuwe reisleidster. We proberen keer op keer Alamo, onze autoverhuurder te bereiken, iets wat maar niet wil lukken. Dan maar met wat richting aanwijzingen van het hotel op pad naar Sea World, want dat staat vandaag op het program. In SeaWorld draait het met name om de shows: de "Petsrule" show (honden, katten en ander vee) de "Blue Horizons" show (dolfijnen), de "Cirque de la Mer" show ( Cirque du Soleil-achtige show), de "Believe" show (Orka's), de SSL show (See Lions Live) afgewisseld met een 8-baan, heel veel eetlocaties, dierentuin, speeltuin etc. En het moet gezegd; de shows zijn indrukwekkend en met name de show met de orka's is heel gaaf! Om 8 uur 's avonds besluiten we naar het hotel terug te gaan (5 minuutjes rijden en zelfs zonder GPS makkelijk terug te vinden) en daar te gaan eten bij John... John bedient helaas vanavond niet onze tafel, maar wel Siobhan. Een schot in de roos bij Mees die haar zelfs een liefdesbrief en haar telefoonnummer weet te ontfutselen! Zij vindt hem "very cute" maar nog wat jong, over een jaar of 10 mag hij haar bellen! Terug op de hotelkamer doet hij meteen 30 push ups om aan zijn 6pack te werken.

Morgen gaan we onze spulletjes weer bij elkaar graaien en gaan we verder op reis naar Palm Springs. 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!