18 t/m 20 juli

Door Soentken - 09-07-2010 18:31 Grand Canyon
Holiday Inn Express Grand Canyon, Highway 64, South Rim Entrance

Dag 8:

Vandaag laten gaan we "the big cities and bright lights" achter ons laten en gaan we de natuur in. Om me daar goed op voor te bereiden, ga ik (Nicole) eerst naar mijn afspraak in de spa van het hotel, alwaar ik mij met de aloe vera bodytreatement laat verwennen. En verwennen is het juiste woord. De spa is heel mooi en van alle gemakken voorzien (mooie, ruime douches, lekkere badjassen, handdoeken in overvloed, shampoo, douchegel, bodylotion, sauna, stoombad (niet echt nodig hier met deze temperaturen, gewoon buiten zitten heeft hetzelfde effect), zwembad, lounge met fruit en drankjes). De behandeling is goddelijk! Eerst helemaal met lavandelwater gesprayt en ingesmeerd met creme, dan ingepakt in lakens zodat eea kan intrekken terwijl ik met warme handdoek in de nek kan relaxen. Dan word ik van top tot teen met een dikke creme gemasseerd. Hoe lekker is dat.....Als herboren ben ik klaar voor de autorit van toch al gauw een uurtje of zes.

We rijden van Palm Desert via Lake Havasu, Kingman naar Seligman, waar we even van de snelweg af gaan  om een stukje route 66 te rijden, te tanken en bij de Snowcap Diner de lekkerste hamburger van route 66 te eten! Daarna vervolgen we onze weg via Williams en Flagstaff naar de South Rim Entrance van de Grand Canyon. Is wel een beetje raar dorpje. Een brede straat met links en rechts allerlei hotels in min of meer dezelfde rustieke sfeer afgewisseld met fastfood restaurants. Na onze hamburger heeft niemand nog veel honger en we eindigen de dag op bed kijkend naar Disney Channel met een stuk pizza en twee bakken Ben & Jerry's.

Dag 9:

Punt 1 van deze dag: wassen. We raken een beetje door schone onderbroeken heen en moeten dus op zoek naar een plek waar we kunnen wassen. Ons hotel heeft geen wasservice, maar het hotel tegenover heeft een laundrette. Rob gaat met een tas vol was op pad en komt ons vervolgens ophalen voor een ontbijtje in hetzelfde hotel als de was klaar is om in de droger te doen. Timing is everything!
Daarna gaan we het Grand Canyon National Park in. We rijden over geasfalteerde wegen tot we bij een View Point komen. Onze eerste kennismaking met het uitzicht is overweldigend! Zo groots en majestueus is het. Je kijkt in onmetelijke diepten en verten. Verschillende lagen gesteente uitgesleten door de Colorado River in miljoenen jaren. Het is echt heel mooi. We rijden met de auto naar verschillende uitzichtpunten en verbazen ons telkens weer over het uitzicht. We zien een eekhoorn van heel dichtbij en als we het park weer uitrijden staat er langs de kant van de weg een eland te grazen.

Met een smoes rijden we naar ons volgende uitstapje en de kinderen gaan uit hun dak als ze zien wat we gaan doen.....We gaan een helicoptertocht maken over de Canyon. Na het inchecken gaan we aan boord en maken we allemaal onze eerste helicoptervlucht. Nogmaals bekijken we de Grand Canyon maar nu vanuit de lucht. Het uitzicht is nog steeds indrukwekkend, maar vooral de helicoptervlucht is zo gaaf. Door de koptelefoon zingen zowel Frank Sinatra (Fly me to moon) als Louis Armstrong (What a wonderful World) ons toe. Ja die Amerikanen houden wel van extra emotie bovenop de emotie!

Als we nauwelijks bijgekomen zijn van deze ervaring, gaan we door voor het volgende programma onderdeel. Met een gids gaan we met een soort van jeep door het National Kaibab Forrest. De kinderen krijgen een beetje een wegtrekker als ze horen dat de tocht 3 uur duurt, vooral als onze gids Uric een interessant uiteenzetting geeft over de 4 verschillende boomsoorten in het bos....Toch vliegt de tijd voorbij en is iedereen wakker bij het zien van nog meer elanden, we even de benen strekken tijdens een wandeling door het bos, een uitzichttoren beklimmen (niet voor mensen met hoogtevrees!), Pien de resten van een aangevreten eland ziet liggen (waarschijnlijk opgegeten door een mountainlion, waarvan er maar 40 zijn in het bos en het park). Tenslotte gaan we de sunset over de Grand Canyon bekijken. Moe maar voldaan gaan we terug naar het hotel en bekijken de foto's nog maar eens een keer om te beseffen dat we het allemaal echt gezien en gedaan hebben!  



Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan