Page bij Lake Powell, Red Canyon Park & Bryce Canyon

Door Familie Kuhlmann - 20-07-2010 16:50

Hallo luitjes, daar zijn we weer met een update van ons reisverslag. Nadat we twee dagen in Grand Canyon zijn gebleven, zijn we doorgereisd naar Page bij Lake Powell. We hebben de route langs de Grand Canyon gevolgd en we hebben nog een paar mooie foto's (nu met zonnig weer) kunnen nemen. Zie foto's.






Het was niet zo'n lange reis dus kwamen we vroeg in de middag aan in Page. We kregen een prachtige plek toegewezen. En eindelijk, we konden zwemmen en wel in een prachtig meer met een fantastische achtergrond. De temperatuur was inmiddels gestegen tot zo'n 45 graden Celsius dus een duik was dus zeer welkom. Zie foto's






De tweede dag in Page was zo mogelijk nog heter dus hebben we noodgedwongen een aantal uren in de camper doorgebracht met de airconditioning voluit. Aan het eind van de middag hebben we opnieuw een verfrissende duik in het meer genomen. Wel hebben we in de ochtend nog een bezoek gebracht aan de Glen Canyon Dam, deze is vergelijkbaar met de Hoover Dam.
Vandaag zijn we naar Bryce Canyon gereden, een afstand van ongeveer 152 miles. Dat is niet veel dus we hebben het op ons gemakje gedaan. We zijn daarbij door Red Canyon Park gereden, een prachtig gebied. Zie foto.


 

Zoals gezegd zitten we nu dus in Bryce Canyon. Hoewel de afstand van Page naar Bryce Canyon niet groot is, is het weer heel anders nu. Een graadje of 26 en ons is verteld dat het 's nachts behoorlijk afkoelt, vandaar dat elke staplek z'n eigen vuurplaats heeft voor een echt kampvuur. We zullen zien...

Wat ons tot nu toe opgevallen is in Amerika: De Amerikanen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Zodra ze in de gaten hebben dat je "vreemdeling" bent, is hun belangstelling gewekt en gaan ze graag een praatje met je maken.
Wat ook zeer klantvriendelijk is, is dat je boodschappen bij de kassa voor je worden ingepakt.
Het vooroordeel van "dikke Amerikanen" wordt helaas wel bevestigd. We hebben al veel fastfood etende, dikke Amerikanen gezien.
Bij elke kampeerplek staat een picknicktafel met  bankjes en veelal ook een barbecue.

Tot zover maar even, morgen gaan we Bryce Canyon echt ontdekken. We laten snel weer van ons horen.
Groetjes,
Jan Pieter, Claudia, Melissa en Tim

(2x overnachting bij Wahweap Campground in Page bij Lake Powell)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan