Bryce Canyon, een beetje pech en Las Vegas

Door Familie Kuhlmann - A long time ago

Hallo trouwe lezers,

Een vervolg op onze belevenissen in de States. Ik eindigde vorig verslag met de verwachting dat we in Bryce Canyon misschien 's avonds rond ons kampvuurtje konden zitten. Deze verwachting is inderdaad uitgekomen. We hebben een heerlijk relaxte avond rond het kampvuur gehad, gekleed in een trui. Zie foto.Na een koele nacht en dus een lekkere nacht slaap hebben we de volgende ochtend Bryce Canyon bekeken.  In alle National Parks zijn er shuttlebussen waar je gratis gebruik van kunt maken en ze rijden elke 15 minuten. Makkelijk dus. Wat is Bryce Canyon een mooi park. Eigenlijk nog mooier dan de Grand Canyon. Zie de foto’s voor een sfeerimpressie.

We hebben een wandeling van ongeveer 2 en een halve kilometer gemaakt en onderweg kwamen we plotseling oog in oog te staan met een klein hertje, door de kinderen meteen aangesproken met "Bambi".'s Middags echter kwamen er onweersbuien en regen! We hebben dus de middag al lezend, rustend (geldt voor jullie verslaggeefster), spelletjes spelend en op internet surfend doorgebracht.
Na weer een lekkere koele nacht waarin we zelfs onze dekens nodig hadden, vervolgden we onze weg naar Las Vegas. Helaas bleek bij vertrek dat we een lekke band hadden en die moest eerst vervangen worden. We hadden twee dagen eerder de band al laten oppompen omdat hij wat leeg was. Contact opgenomen met de camperverhuurder Moturis hoe we dit moesten aanpakken en hun reactie maakte ons boos. Ze deden het af met de mededeling dat we zelf verantwoordelijk waren voor de camper en dat de kosten dus voor onze rekening zouden komen. Dit wordt nog een leuke discussie als we de camper gaan inleveren want de garagemedewerker zei dat dit gat in de zijkant van de band niet door ons in de afgelopen zeven dagen veroorzaakt kon zijn. Bovendien heeft hij alle banden nagelopen en geen van de banden was op de goede spanning. Alle banden dus bijgevuld, inclusief de reserveband. Opnieuw waren we onder de indruk van de vriendelijkheid en de behulpzaamheid van deze Amerikaanse garagemedewerker.
Met een vertraging van ongeveer twee uur gingen we dan op weg naar Las Vegas waarbij de route ons door Zion National Park zou voeren. Ik zeg met nadruk zou, want bij de ingang van het park hoorden we dat de "traffic lights" die aan beiden zijden van de tunnel staan om beurtelings het verkeer door te laten (de tunnel is namelijk maar één weghelft breed!) een storing vertoonden. Dit zou een vertraging van enkele uren kunnen betekenen. Dit risico wilden we niet nemen, we hebben rechtsomkeert gemaakt en moesten vervolgens een honderd mijl dezelfde weg terugrijden zodat we bijna weer op het punt waren waarop we die ochtend waren vertrokken. Inmiddels was het half drie en moesten we nog naar Las Vegas.

Na een lange rit door de woestijn waarbij de temperatuur weer richting de 45 graden opliep kwamen we om half zes in de middag aan. Een kleine troostprijs, het bleek dat we weer een tijdszone overgegaan waren en het was dus pas half vijf. Hoera! Lekker een duik genomen in het piepkleine zwembad bij het RV park en ’s avonds, ook met een shuttlebus, naar de Strip gegaan. Wat we daar gezien hebben overtrof onze stoutste verwachtingen. Wat een stad, wat een licht, wat een casino’s en hotels. Prompt waren we onze pech van die dag vergeten. Kijk naar de foto’s en oordeel zelf!
Lieve allemaal, gelukkig dat alles wat we tot nu toe hebben gezien en meegemaakt in een verslag vastgelegd ligt. Het lijkt of we al weken onderweg zijn en doen elke dag vele nieuwe indrukken op. Tot zover hebben we het geweldig en dat is nog een understatement!

Groetjes en tot gauw,

De Kuhlmannetjes.

(2x overnachting bij Ruby's Inn RV Park & Campground in Bryce Canyon)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!