dag3:Van LA via Joshua tree park naar Lake Havasu City

Door familie Goeree - A long time ago Bijtijds opgestaan en ontbeten met pancakes.
Vertrokken richting Palm Springs. Onderweg een Wal Mart gezocht om inkopen te doen. Koelbox, water en brood voor onderweg gekocht en een zak ijs voor in de koelbox. Verder richting Joshua tree park.
De omgeving werd steeds bergachtiger het binnenland in. We kwamen door hele gebieden met alleen wat lage struikjes en verder alleen dorre ondergrond. Er stonden verspreid huizen, waarbij we ons afvroegen wat de bewoners op zo'n plek doen. Er leek in de wijde omgeving niets te zijn om de kost mee te verdienen.
Voor we het park bereikten gooiden we de tank nog even vol. Er hing vererop een bui. Toen we bij het park aankwamen, hadden we een paar druppels regen gehad, maar het was nog steeds erg heet, zo'n 43 graden. Het rommelde al wat in de verte.
Joshua tree park is prachtig. Op sommige plaatsen stopten we en stapten uit, maar we durfden niet ver van de auto weg te lopen, omdat de onweersbui steeds dreigender werd met felle bliksemschichten en een grijze lucht. Het uitzicht werd minder helder, regen die verderop gevallen was en verdampte, legde een waas over het landschap. Op het uitzichtpunt Keys View kan men bij helder weer tot in Mexico kijken. Nu was alles wazig. Maar door de toenemende luchtvervuiling wordt het uitzicht ook steeds minder ver.
Ieder deel van het park was anders, maar mooi. Soms hele groepen Joshua trees, soms ronde rotspartijen, bijvoorbeeld met herkenbare vormen van olifanten of een schedel. Ook hogere, scherpere bergen. De bui zorgde voor wat afkoeling en de zon liet zich terwijl wij in het park waren niet meer zien.
Later dan de bedoeling was, verlieten we het park richting Lake Havasu, ons volgende overnachtingsadres. het was nog een kleine 4 uur rijden, bijna helemaal over één lange, vrijwel rechte weg door de prairie. Eerst stonden en nog wat huisjes, later niets meer. we kwamen zo nu en dan een auto tegen en er stond een politieauto langs de kant te controleren. We moesten ons dus ook nog aan de maximumsnelheid houden!
Na een paar uur kwamen we weer in de min of meer bewoonde wereld. Via een vrij onaantrekkelijk berglandschap bereikten we tegen 8 uur Lake Havasu City, een niet zo kleine plaats, die het vooral moet hebben van watersporttoerisme. Ons hotel was een keurig motel met comfortabele, ruime kamers. We aten er heerlijk, maar toen we om half tien nog wat wilden drinken in de bar, was die al gesloten.
Er stond een zeer warme wind, waardoor het ook 's avonds buiten haast niet uit te houden was. We besloten nog even van het zwembad gebruik te maken. Het water was lauw, maar toch verkoelend. We sliepen heerlijk in de goed gekoelde kamers.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan