Dag 6: Van de Grand Canyon naar Monument Valley

Door familie Goeree - A long time ago Langs de rand van de Grand Cnayon de route vervolgd naar onze volgende bestemming. Na een tijdje veranderde het landschap van bebost via redelijk groen met uitlopers van de Canyon, naar prairie tot woestijn. Grote kale vlaktes met wat groepjes caravans en eenvoudige huizen. Navajogebied. Later kwam er rode steen als ondergrond begroeid met wat pollen gras o.i.d. Erg onherbergzaam gebied met een buitentemperatuur van zo'n 40 graden. In de auto was het lekker koel dankzij de airco. Langzamerhand zagen we de rotsen in de verte bij ons einddoel, Monument Valley. We kwamen mooi op tijd aan in Kayenta, brachten de koffers naar de kamers en reden naar het echte Monument Valley, zo'n half uur rijden. Monument Valley en het hele gebied er omheen is Navajogebied. Om het terrein met de monumenten te mogen bezoeken, moet er entree betaald worden. Je kunt met de auto of met een guided tour dichterbij de monumenten komen. De weg is slecht, hobbelig en stoffig. Met een huurauto mag je er niet heen. We vonden de guided tours te duur. Vanaf het uitzichtspunt bij het visitorcentre en door er omheen te rijden over de asfaltweg, zagen we genoeg, vonden we. De rode rotsformaties in grillige vormen waren mooi om te zien.De temperatuur van zo'n 40 graden maakte het ook niet erg aantrekkelijk om in een open jeep te zitten. Doordat er flink wat wind stond, was het buiten de auto toch wel een tijdje vol te houden.
Terug bij het hotel gingen de jongeren even zwemmen om op te frissen. We dronken een meegebracht biertje buiten onze hotelkamers op de galerij. Later bleek pas dat het hele gebied alcoholvrij is. Waarschijnlijk omdat er bij de indianen veel alcoholisme voorkomt.
Het eten in het hotel viel wat tegen. We moesten lang wachten op een tafel, het was erg druk. In het het restaurant was het zo koud door de airco, dat veel mensen een trui of vest aantrokken. bij het eten dronken we water en frisdrank. Alcoholvrij bier of wijn leek ons niet erg aanlokkelijk.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!