Dag 8: Van Page via Bryce Canyon naar Panguitch

Door familie Goeree - A long time ago We trekken nu al een week rond en hebben al heel wat gezien.
Na het ontbijt en een bezoek aan de WalMart vertrokken we richting de plaats Panguitch in Utah. Niet zo'n lange rit vandaag.
In de buurt van Panguitch ligt Bryce Canyon, ons doel voor vandaag. Vlak voor Bryce ligt nog een kleine canyon, Red Canyon, met mooie rode rotsformaties en een "Arch"van stten, waar de weg onderdoor loopt.
Zoals tot nu toe bijna iedere dag hing er een onweersbui. De lucht was nogl grijs, het bliksemde zo nu en dan, dus we vreesden het ergste voor als we Bryce bereikten.
Gelukkig viel het nogal mee. De zon liet het weliswaar afweten, maar beahalve een paar druppels regen en het onweer het een donkerblauwe lucht verderop, hielden we het droog. Dat er geen zon was, maakte het uitzicht minder mooi. Door de regen die er viel, waren de vergezichten wat wazig.In Bryce Canyon staan een heleboel stenen pilaren, Hoodoos. de meeste zijn van rode steen, maar ook geel en bijna wit komt voor. Soms zijn ze in gekleurde lagen opgebouwd. Mooi om te zien, Aan de andere kant van de canyon is vooral dennenbos, minder spectaculair dus. Er komen veel diersoorten voor, maar behalve raven, eekhoorntjes en herten, zagen we geen bijzondere dieren. De beren en andere grote dieren laten zich overdag zelden zien.
Er waren wel prairiedogs, die zich lieten zien, maar toen we bij de plek kwamen, waar ze zaten, begon het hard te regenen en waren ze verdwenen.
Het liep tegen vijven en we moesten nog een eindje rijden naar het hotel, dus we verlieten het park. Onderweg bleef het regenen, toen we aankwamen was en bleef het droog.
Harolds Place Inn is een gemoedelijk familiehotel. Het ligt "in the middle of nowhere " langs de weg. De kamers waren goed. Voor het diner waren we aangewezen op het bijbehorende restaurantje. Het eten was goed, de mensen vriendelijk.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan