Dag 12: Van Bakersfield via Sequoia&Kings Canyon naar Oakhurst.

Door familie Goeree - A long time ago Goed, echt Amerikaans ontbeten.(pancakes, wafels, toast enz.)
Op weg naar Sequoia & Kings Canyon Park. Sequoia trees horen bij grootste bomen ter wereld.
Het was prachtig in het park. Mooie uitzichten, enorme bomen, vaak deels hol van binnen of met zwarte plekken door brand. Omgevallen bomen met metershoge wortelstelsels en de stam zo breed als een rijbaan.
We zagen uit de verte een rots boven alles uitsteken, die op een olfant leek. Het bleek Moro te zijn, beklimbaar tot de top. Daar vandaan kun je het hele geboed overzien, met aan de ene kant bergen met besneeuwde toppen en aan de andere kant de bossen met de weg met haarspeldbochten omhoog slingerend.
Verder bezochten we de General Sherman Tree, ongeveer 3000 jaar oud en 33 meter in omtrek. Deze boom heeft het grootste volume aan hout in één boom ter wereld.
Het was weliswaar geen 40 graden, maar we hadden het toch wel warm door het klimmen en klauteren. Het was mooi zonnig weer. We brachten nogal veel tijd in het park door, zowel om rond te lopen als om foto's te maken.
Vanaf de ingang ws het bijna 2 uur rijden tot we bij de mooiste plekken kwamen. Het park uit duurde ook nog wel een uur.
Het was te merken, dat we steeds hoger reden. De dichte zak chips in de auto zwol steeds verder op door de lagere luchtdruk buiten op hoogte. Toen we weer in lager terrein reden, nam de spanning op de zak weer af.
Omdat we nog wel een tijdje moesten rijden naar ons hotel, wilden we onderweg wat eten. Maar natuurlijk zagen we nergens een Mc Donald's o.i.d. We kwamen het laatste stuk zelfs door geen enkel plaatsje. Gelukkig was er in Oakhurst voldoende keus in eetgelegenheden.
We kwamen pas tegen half 9 aan en aten naast het hotel bij een kleine, maar goede Chinees.
Pas na half 11 waren we terug op de hotelkamers. We wilden het niet te laat maken, om zo vroeg mogelijk naar Yosemite Park te gaan, toch nog een uurtje rijden vanaf Oakhurst.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan